OVAJ mladi orangutan morao je čekati pomoć više od godinu dana. Zove se Mingky, živi u Indoneziji i bio je zarobljenik osobe koja ga je vezala na betonu u uskom prolazu između dvije zgrade. Ne zna se gdje je njegova majka, ali pretpostavljaju da je ubijena.

Ne zna se ni kako je Mingky završio na lancima, no kruži priča da ga je netko ulovio u divljini i poklonio prijatelju, odnosno osobi koja ga je svezala. Ta osoba ga je držala iza kuće kako bi njega i eventualno druge zainteresirane zabavljao.

Jadan Mingky bio je na teškim lancima koji su mu bili pričvršćeni za vrat. Ispod sebe je imao hladnu podlogu, a mogao se kretati samo malo više od pola metra lijevo – desno. Jeo je voće, naravno, u ne baš velikim porcijama.

Na svu sreću, ovaj slučaj je prijavljen vlastima, a Mingky je spašen. Zbog traumatičnih iskustava bio je agresivan prema ljudima i nije htio nikakav kontakt s njima. Trenutno se oporavlja u jednom skloništu, a kada bude spreman, vratit će ga u divljinu. Njegov bivši vlasnik nije dobio nikakvu kaznu.

Izvor:index.hr