Sud u Poljskoj kaznio je jednog mladića jer je pijan uskočio u kavez sa medvedima u zoološkom vrtu i potukao se sa životinjom.

Bizarna scena naočigled posetilaca odigrala se svega nekoliko dana nakon što je vrt otvoren nakon epidemije korona virusa.

Na snimku se vidi kako mladić preskače ogradu i kreće da luta po kavezu, dok mu se medvedica Sabrina približava. Kada je shvatio da mu je medved za petama, momak se u panici bacio u vodu, a medvedica je skočila za njim.

I dok su ljudi u šoku posmatrali scenu, medved i čovek su se borili u vodi duže od minuta. U jednom trenutku mladić je skočio medvedu na leđa, i počeo da ga vuče za uši. U jednom trenutku je delovalo kao i da će udaviti životinju. A potom je uspeo da odgurne medveda i da se dočepa sigurnosti.

– Imao je sreće što je u kavezu u tom trenutku bila samo Sabrina. Ona je cirkuski medved i navikla je na ljude. Ipak, ovo je za nju bilo stresno iskustvo. Da je jedan od mlađih i manje poslušnih medveda tog dana bio u kavezu, ko zna kako bi se sve ovo završilo – saopštili su iz zoološkog vrta.

Pijanog čoveka su vatrogasci izvukli napolje, a potom je uhapšen i odveden pred sudiju.

Na teret mu se stavlja remećenje javnog reda i mira, ugrožavanje životinja, ali je kažnjen i zbog toga što nije nosio masku za lice.

On je osuđen na visoku novčanu kaznu i 20 sati mesečno društveno-korisnog rada.

(Telegraf.rs)