Vaš vam partner govori što s vama nije u redu Nitko nije savršen. Svatko ima nedostataka i navika koje drugima mogu izgledati dosadno. Imati nekoga u naručju koji samo ističe vaše “nedostatke” može biti izuzetno nagrizajuće. Ovo ponašanje daleko je od konstruktivne kritike. Ako vaš partner neprestano navodi vaše karakteristične navike i osobine koje ga muče i ako vam kaže što trebate učiniti da popravite svoje ponašanje, on vas zapravo ne poštuje.

Vaš vas partner ne sluša Slušanje je jedan od najosnovnijih znakova poštovanja. Svaka osoba u vezi trebala bi moći dijeliti svoje mišljenje dok druga sluša. Ako vas partner neprestano ometa, govori zanemarujući vaše mišljenje ili vam predrasuđuje, znak je da vas partner ne poštuje dovoljno. Komunikacija je bitna za uspješnu vezu. Uvijek na kraju radite stvari onako kako to radi vaš partner
Kompromis je obično dio svake veze, ali ako se zateknete da neprestano radite stvari onako kako je ili po volji vašeg partnera jer on ili ona jednostavno inzistira, to je znak da vaš partner ne poštuje vaše želje ili potrebe!

Negativan razgovor o vašim prijateljima i obitelji .Ako vaš partner neprestano omalovazava vašu obitelj ili čak vaše prijatelje, to može prouzročiti razdor između vas dvoje jer ćete najvjerojatnije osjetiti potrebu da ih zaštitite.

Pokazalo se da je partner nepravedan. Riječi koje nose negativnu konotaciju, bijes, prijeteći jezik ili čak ton prosudbe ili optužbe, sve su to znakovi nepoštovanja. Riječi često donose više štete nego koristi. Netko tko je spreman povrijediti vas uvijek iznova (čak i ako se potom ispriča) ne poštuje vas.