Branko se na njemu svojstven duhovit način danas putem video-snimka obratio javnosti pozivajući sve da ostanu kod kuće

Glumac Branko Milićević poznatiji kao Branko Kockica danas slavi 74. rođendan.

Branko se na njemu svojstven, duhovit način danas putem video-snimka obratio javnosti pozivajući sve da ostanu kod kuće.

– Ja sam decu uvek učio da govore istinu, danas nemam šta da krijem napunio sam 93. godine, ali osećam se kao da imam 74. Ostanite kod kuće – TATARATIRA – rekao je Kockica.

Pogladajte snimak i poslušajte kako to zvuči u izvođenju popularnog Kockice:

Slobodanka Caca Aleksić i Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, bili su u braku više od pola veka. Upoznali su se, a gde drugo, nego u u pozorištu. Ona je režirala, a on glumio glavnu ulogu u komadu “Sunčeve pege”. Bilo je to 3. aprila, na njegov rođendan.

– Kažu da se svaki čovek kad-tad spotakne na ludi kamen. U mom slučaju ludi kamen, Caca, postala je moj dragi kamen. Prvi put sam je poljubio na svoj osamnaesti rođendan, na premijeri komada “Sunčeve pege” u Zrenjaninskom pozorištu. I to u toku predstave. Caca nikada svoje režije ne gleda iz sale nego se muva iza scene i viri kroz bočne zavese. I tada se muvala iza scene i virila, a ja sam se kretao po sceni igrajući glavnu ulogu. I tog sudbonosnog dana, odnosno te sudbonosne večeri, u jednom njenom virenju, a mom muvanju, istrčim van scene i u onom mraku slučajno se sudarimo i namerno poljubimo – ispričao je Branko Kockica za “Gloriju”.

On je istakao da pravog recepta za dugovečnost veze nema, ali da se treba svim silama boriti protiv dosade.

– Odvajkada mudre glave kažu da je dosada uzrok mnogih nedaća. Još davno je jedna starorimska ruka napisala “Variatio delectat”, što znači “Promena prija”. Najveća je zabluda ovu istinu primeniti tako da se promeni partner. Treba promeniti jednoličnost. Recept za srećan brak je uništavanje dosade. Ako žena voli svog čoveka, mora da mu zvoca. Ako čovek voli svoju ženu, mora da je zadirkuje. Ta kombinacija dosadu urniše. Najjača karika u našoj vezi je zvocanje i zadirkivanje – naveo je prošle godine u intervjuu za “Gloriju” Branko Kockica.

Rediteljka Slobodanka Caca Aleksić preminula je rano jutros nakon kratke i teške bolesti.

Ove godine se navršava četiri i po decenije od emitovanja prve epizode omiljene dečje emisije u bivšoj Jugoslaviji “Kocka, kocka, kockica”.

– U svetu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo. U njemu je sve lepo, u njemu je sve nežno. U njemu se sve raduje… – pevao je Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, voditelj popularne emisije Televizije Beograd. Njegov pozdrav “tatatatira” i danas mnogi pamte.

Priprema za snimanje prve epizode trajala je godinu dana, a nakon 10 epizoda na uredničko mesto je došla Biserka Pejović, koja je taj posao radila do 1994. godine kad je “Kockica” ukinuta.

Branko i “Tatatatirci” decu su učili o svetu i svakodnevnim životnim stvarima, pričali su o zagađenju prirode, ishrani, zdravlju…

 

Izvor:danasnje.com