Barb Higgins holds her son, Jack, as her husband Kenny Banzhoff looks.

Barbara Hidžins (57) učiteljica iz Bostona i njen suprug Keni Banshof (65) postali su roditelji malog Džeka, pet godina nakon što su izgubili 13-ogodišnju ćerku koja je bolovala od tumora na mozgu.

Nekoliko godina nakon ovog tragičnog događaja par se podrvgao vantjelesnoj oplodnji i Barbara je uspjela da ostane u drugom stanju.

“Porušili smo sve predrasude. Jako sam ponosan na Barbaru, ona je moj heroj,” rekao je Keni.

Barbara je u razgovoru za “NBC Boston” navela da je trudnoću dobro podnijela isključivo zbog aktivnog života koji vodi i zbog toga što se cio život bavila sportom.

 

Ona je sve do posljednjih dana pred porođaj podizala tegove u teretani i odlazila na kros fit treninge.

Međutim, ono što je najviše motivisalo Barbaru da ponovo ostane trudna jeste ogromna tuga kroz koju su ona i njen muž prošli prilikom gubitka njihove ćerke Moli 2016. godine.

https://twitter.com/tinkerbellsclar/status/1375660716208848897?s=20

Kada je počela da mašta o tome da rodi još jedno dijete, isprva je mislila da je ta ideja suluda. Ali, uz podršku svog supruga i klinike koja im je pomogla da postanu roditelji, ona je svoju želju ostvarila.

“Život je nepredvidiv i svi ljudi koji postanu roditelji ne mogu sa sigurnošću znati da li će doživjeti da izvedu svoju djecu na put,” rekla je Barbara.