Supružnici koji su već osam decenija zajedno i dalje se raduju zajedničkim avanturama i tvrde da su otkrili recept koji je zaslužan za dugovečan brak pun ljubavi.

Bračni par iz Teksasa, Džon Henderson (106) i Šarlot Kurtis (105), proslavio je 80. godišnjicu braka 15. decembra i učvrstio svoju poziciju najstarijeg bračnog para na svetu u Ginisovoj knjizi rekorda, piše Foks.

Šarlot i Džon su se upoznali na predavanju na Univerzitetu Teksasa u Ostinu, davne 1934. godine.

– Šarlot me je pogledala preko ramena i osmehnula se i ja sam odmah znao da želim da je izvedem na sastanak – rekao je Džon za TODAY.

Džon, koji je igrao fudbal u školskom timu, pozvao je tada Šarlot, koja je studirala da postane učiteljica, na sastanak, a sve ostalo je veoma duga ljubavna priča.

Hendersonovi su se venčali 1939. godine, a svoju pračnu sreću pripisuju tome što su se lepo ponašali jedno prema drugom.

Youtube/KETKnbc

– Ne treba da pričate partneru da ćete vi biti glavni ili da sve mora da bude po vašem. Morate da dajete i uzimate u zavisnosti od životnih situacija i da budete zahvalni na onome što imate, da svaki naredni dan učinite boljim od prethodnog i da svako veče odete u krevet zadovoljni. Treba da pazite na osećanja druge osobe – savetuje Džon, pričajući za Foks 61 o zajedničkom životu sa svojom suprugom.

Ipak, Henderson priznaje da ljudi oko njih imaju drugačiju teoriju o tome zbog čega su oni toliko dugo zajedno.

– Neki kažu da je razlog zbog kojeg smo toliko dugo u braku to što nismo imali decu – otkrio je on.

Supružnici koji žive u selu Longhorn i dalje su veoma aktivni, vole da provode vreme zajedno i planiraju budućnost, a Džon uspeh i dugovečnost njihovog braka pripisuje upravo tome što su ostali aktivni i pozitivni.

– Volimo da pratimo sport i da planiramo šta ćemo da radimo narednog dana – rekao je on.

Dom za stara lica, u kojem su trenutno smešteni, priredio je žurku povodom njihove godišnjice 11. decembra.

Izvor:telegraf.rs