Ovo su znakovi zodijaka koje astrolozi smatraju najljubaznijima:

Blizanci – Oni su veoma komunikativni i društveni zbog čega se uvijek najbolje snalaze u društvu. Imaju visok nivo saosjećanja što njihovi prijatelji i poznanici obožavaju.

Njihove interakcije sa drugim ljudima su ih dobro naučile kako se treba ponašati a kako ne treba u društvu. Blizanci će uvijek znati reći pravu riječ u pravo vrijeme. Pored toga, veoma su dobri sagovornici pa će razgovor sa njima biti jako zanimljiv.

Vrlo su znatiželjni i načitani zbog čega će takođe uvijek imati dobar i koristan savjet za svakoga. Zbog toga oni uvijek imaju hrpu prijatelja, svi ih vole.
Lav – Stavimo po strani ljubav koju gaje sami prema sebi, ovi znakovi zodijaka takođe imaju dovoljno ljubavi i za sve ostale ljude.

Čak štaviše, od svih horoskopskih znakova lavovi najviše pokazuju ljubaznost i saosjećanje prema drugim ljudima. Prema drugima se ponašaju ili onako kako se drugi ponašaju prema njima ili onako kako bi željeli da se ponašaju prema njima.

U svakom slučaju, neće biti ljubazni prema onima koji se loše ponašaju prema njima. Vole pomagati drugim ljudima, kako materijalno i finansijski tako i kroz razgovore. Odani su prijatelji kojima možete povjeriti svoje tajne i koje uvijek možete upitati za savjet.

Vaga – Ovi znakovi zodijaka su prave empate! Oni osjećaju tuđu muku, tugu i suze zbog čega često žele pomoći tim ljudima. Uvijek će odvojiti svoje vrijeme da saslušaju čovjeka i da mu ponude neku vrstu pomoći. Njihova ljubaznost i pozitivnost su ono što ih čini tako omiljenimau društvu.

Vage obožavaju dobro prijateljstvo i jake veze među ljudima. Uvijek će se truditi da sačuvaju draga prijateljstva. Ako vam treba mjesto u autobusu – vaga će vam ustupiti. Često se bave i volonterskim radom jer to je nešto što ih uveseljava.