Mladić Luka Petković iz Čačka poranio je jutros i besplatno vršio dostavu hrane i namirnica starijim sugrađanima

U ovom teškom periodu kad je korona virus paralisao skoro čitav svet, na ispitu je solidarnost i plemenitost svakog pojedinca.

Taj test već prvog dana vanredne situacije u Srbiji uspešno je položio Luka Petković iz Čačka koji je jutros poranio i besplatno vršio dostavu hrane i namirnica starim sugrađanima koji su prva meta i zbog toga ne mogu napolje.

– Želimo da sačuvamo naše starije. Ako izađu u grad oni su u opasnosti jer su najranjiviji kad je ovaj novi virus u pitanju i zato smo odlučili da ih poštedimo. Strogo vodimo računa da ne dođemo u kontakst sa njima. Oni nas pozovu, mi im ostavimo namirnice i lekove ispred vrata i odemo – rekao je Luka.

Luka Petković, Čačak, pomoć najstarijima, vanredno stanje

Luka u akciji dostavljanja hrane starijim sugrađanima u Čačku, Foto: RINA.rs

Pomoć je bila potrebna i devedestogodišnjem Milanu Filipoviću, koji poštuje mere koje je propisala država.

– Iako sam u desetoj deceniji života, uveki sam sve svoje obaveze obavljao sam. Međutim, sada je siuacija takva da mi je pomoć drugih neophodna i zato sam mnogo zahvalan Luki koji je došao. On je zlatno dete i pokazao je svoje dobro srce u ovoj situaciji – izjavio je ovaj stari Čačanin.

Luka Petković, Čačak, pomoć najstarijima, vanredno stanje

Milan Filipović kojem je mladić Luka pomogao, Foto: RINA.rs

Luka će i narednih dana trčati da bi mogao da pomogne svima kojima je to potrebno.

– Najviše nas pozivaju deca starih ljudi koji ne žive u državi, a imaju stare roditelje koji u ovoj situaciji nisu u mogućnosti da odu sami do prodavnice ili apoteke. Broj poziva se mnogo povećao i zato nam je u planu da angažujemo još dostavljača – poručio je ovaj humani mladić.

(Telegraf.rs/RINA)