Priča o ljubavi čoveka i psa iz Grčke topi i najtvrđa srca…

Ovo je još jedna priča koja govori o ljubavi i poverenju između ljudi i životinja. Ovog puta je reč o neobičnoj povezanosti jednog psa iz Grčke i našeg turiste koji godinama letuje na ostrvu Tasos.

Muškarac iz Srbije je prvi put video kucu na plaži još 2014. godine. Ona je bila u društvu Grka, verovatno meštana, a narednih dana je takođe uživala pored morske obale.

Pročitajte kako se  razvijala ljubav između ovog čoveka i kuce, a koju je na neverovatan, i pomalo šaljiv, način opisao ovaj ljubitelj životinja.

– Datuma se tačno sećam 14.07.2014. ušla je na plažu sa nekoliko ljudi,smestili su se nekoliko ležaljki desno od mene…Glasni su Čujem jezik. Grci… Ona ćuti…Smešta se na ležaljku pored nekog tipa…Hmmm, on je povremeno dotakne. Oštro oko zemunsko  sve motri i vidi i ono što drugi ne vide. Možda sam preskočio da spomenem na moru sam sa ženom imamo (tada) 21 godinu divnog braka, ali i ja sam živo biće (oni koji me već sad osuđuju nek se strpe do kraja).I tako taj dan razmenismo nekoliko pogleda,bar sam ja toliko prebrojao….prošla je na 2 metra od mene...Kažu ima nešto …neki fluid – napisao je putnik iz Srbije na Fejsbuk stranici “Live from Greece”.

Godinu dana kasnije, usledio je njihov ponovni susret.

– Eto mene na Pachisu, početak jula 2015… Normalno sa mojom ženom….Uživamo..kad eto ti nje… Legoše pored nas dve starije gospodje i ONA (zaslužuje velika slova). Promrmljah ono Kalimera, kao da kašljem, nije me ni registrovala….pita me žena kome se javljaš (jer moja žena razume i kad mrmljam)…Rekoh ovoj lepotici…. “Lepa je”- odgovori moja žena i nastavi da čita knjigu…

ostrvo, Thassos, Tasos,

Foto: Pixabay/Tasos

U julu 2020. godine ponovo se sreću na Tasosu

– Ali prošle su 4 godine i evo mene opet na Tasosu jul 2020, a evo i nje. Ostarila je možda i više od mene, znam njene godine se vide i nekako mi je lepa i gracioznija nego pre šest godina. Opet Louloudis beach bar. Ulazi sa nekim mlađim parom. Ja ustajem i sedam na ležaljku. Sada je gledam tako da to mogu svi videti i svi vide. Gleda i ona mene…Valjda me se seća.Nemam pojma. Pružam ruke ka njoj, ide ka meni kao da se poznajemo 10 godina…Nema greške, ide ka meni. Seda na moju ležaljku. Mahinalno sam je zagrlio, tela nam se dodiruju…Ima lepe zube. Moja žena se podiže sa ležaljke i kaže: “Baš je lepa”.

Tasos

Tasos / pixabay.com

Prvi zagrljaj sa kucom Irom i zajednička fotografija

– Posle 6 godina sam zagrlio Iru (tako su mi rekli da se zove).Eto to je moja grčka priča a ovo je i naša zajednička slika,.a vi se sad lomite da sročite nešto bolje od ljubavi čoveka i psa. Bez mejlova, bez mobilnih, bez Vibera, bez tašte i tasta. Bez razmenjenih reči, jer pas samo ćuti i gleda i voli…Valjda je zato i najbolji čovekov prijatelj.

Muškarac je na kraju svoje objave napisao da uskoro ide svojoj kući, ali je srećan što joj zna ime – Ira, kao i zato što imaju zajedničku sliku.

ostrvo, Thassos, Tasos,

Foto: Pixabay

Prelepa priča iz Grčke je oduševila mnoge članove Fejsbuk grupe Live from Greece koji su ostavljali predivne komentare i reči podrške.  

– Bre čoveče, naježio si me. Lepše se završila priča nego da je sa ženom (jer jednu već imaš ) … Predivno!

– To je ljubav najvernija.

– Mislim da je ovo definitivno najlepsa ljubavna! – samo su neki od komentara.

(Kristina Milošev./Telegraf.rs)