Foto:istock

Da bi veza dobro funkcionisala potrebno je da se oba partnera trude u tome i prilagođavaju jedno drugom. Svaka veza je jedinstvena i drugačija, ali ipak postoje neka generalna pravila koja bi trebali pratiti ako želite poštovati sebe i svog partnera.

Snažne žene ne bi tolerisale sljedeće stvari u braku:

1. Zanemarivanje

Snažna žena će biti sa muškarcem koji je voli onako kako ona to traži i zaslužuje. Njen muž bi se morao sjetiti njenog rođendana, godišnjice, bilo kog važnog datuma – jer to znači da je poštuje.

2. Manjak ravnopravnosti

Snažna žena vjeruje da treba biti tretirana ravnopravno kao i njen partner. Ona je sposobna da neosporno poštuje partnera kao niko drugi, ali samo dok je partner smatra jednakom sebi.

3. Snažnoj ženi ne treba muškarac da bi joj bilo zabavno

Ona zna da svako od njih ima svoje potrebe i da je sasvim uredu da ona poslije ručka ide u šetnju ili na kafu sa drugaricom, dok on kod kuće gleda televiziju.

4. Laži

Jaka žena vjeruje u istinu i to zahtjeva od svog partnera. Ona neće sakrivati svoja iskrena mišljenja. Ako je njen partner mutan i lažljiv, ona neće ostati dugo sa njim. Ako je slučajno prevari, neće razmisliti dva puta o tome da ga isključi iz svog života.

5. Veza je dio života, a ne čitav život.

Snažna žena ima svoje ciljeve i uskladjuje svoj život sa svojim ambicijama.Ali ako ignorišeš njene ciljeve i osporavaš je, možda ćeš izazvati nepopravljivu štetu. Snažna žena nikada neće odustati od svojih ciljeva i snova zbog muškarca, ako on ne vjeruje u njene sposobnosti. Ako mislite da će odustati od svega što radi samo da bi bila tu za vas svaki put kada pozovete, onda ne poštujete njene granice.