Foto:istock

Narciosidne osobe su one koje uglavnom misle samo na sebe i uvijek teže da budu u centru pažnje, piše Sensa. Vjeruju da su oni centar svijeta i često ne biraju sredstva kako bi postigli svoj cilj.

Mogu koristiti ljude i njegovu energiju kako bi sebe učinili nadmoćnim. Obično je prilično teško komunicirati sa takvim ljudima, jer oni rijetko vode računa o mišljenjima drugih ljudi. Ne mogu ostati sami i živjeti bez pažnje drugih, i nikada ne vide mane u sebi, već uglavnom kritikuju i osuđuju druge.

Korijen narcisoidnog poremećaja je najčešće u detinjstvu i javlja se kod ljudi koji u ovom životnom dobu nisu bili prihvaćeni od strane vršnjaka, profesora ili roditelja. Često se narcizam naziva i glad za ljubavlju. Prema astrolozima, među slijedeća 3 horoskopska znaka ima najviše narcisa:

Lav
Lavovi su često vrlo samouvjereni, a uvijek su na tankom ledu u borbi sa vlasititim egom. Ukoliko ga ne obuzdaju, mogu postati egoistični. Rijetko slušaju druge ljude i uglavnom smatraju da su uvijek u pravu. Teško prave kompromise, a mogu biti i vrlo sebični.

Škorpija
Imate dvije strane. Kada ste dobro raspoloženi, možete biti najdivnija osoba na svijetu. Ali kada vas nešto naljuti, zaboravljate na sve na ovom svijetu osim na sebe. U razgovorima volite da dominirate i rijetko kada saslušate savjet ili mišljenje drugih. Škorpije često vole da svi čekaju samo na nju. Obožavaju da budu u centru pažnje, a kada nisu mogu napraviti scenu samo da bi svi pogledi bili ponovo usmjereni ka njima.

Vodolija
Znate svoju vrijednost i možete se zauzeti za sebe i druge, ali ste skloni da radite neke stvari samo zbog svoje slave i popularnosti. Često ne birate sredstva da biste bili u centru pažnje. Tuđe mišljenje rijetko slušate, a kada neko pokušava da vas usmjeri to smatrate kao ograničenje slobode. U ljubavnim vezama zbog toga imaju često puno izazova.