Nakon što se njen nesebičan čin proširio policijskom stanicom i zajednicom, osnovana je stranica za pomoć majci na kojoj je skupljeno najmanje 60.000

Kada je samohrana majka Šetara Sims iz Kanzas Sitija, koja jedva sastavlja kraj s krajem, osvojila 100 dolara na lutriji, rešila je da ih pokloni porodici policajca koji je ranjen na dužnosti.

Sims je tako uradila uprkos sopstvenim novčanim problemima, prenosi CNN. Kao i mnogi Amerikanci pogođeni korona virusom, i ona je nedavno ostala bez posla.

Mama je potrošila poslednjih sedam dolara kada je na parkingu ispred prodavnice pronašla jedan dolar. Njime je kupila listić za lutriju, na kojem je osvojila 100 dolara.

Njena ćerka Rakija Edmonson (12) predložila je da novac poklone porodici policajca iz Kanzas Sitija, koji je ranjen na dužnosti.

To ranjavanje podsetilo ih je na ličnu tragediju, naime, njena najstarija ćerka ubijena je 2012. godine.

Detektivi koji su radili na ubistvu njene ćerke bili su preko potrebna podrška porodici.

– Radili su stvari koje nisu morali da rade, dolazili su da vide moju decu. Bili su očevi, terapeuti, bili su nam sve – prisetila se majka.

Kako bi vratila deo nade koju su ovi službenici vratili njenoj porodici, Sims je 10. jula pozvala policijsku upravu kako bi dala donaciju. Odlučila je da se anonimno prijavi, ne ostavljajući svoje ime ili broj.

Njena velikodušna donacija ubrzo se pročula stanicom i zajednicom. Policajci su danima tragali za njom, nadajući se da će je naći i uzvratiti joj ljubaznost.

Shetara Sims

Foto: gofundme.com

Kada su otkrili njen identitet, policajci su osnovali stranicu na GoFundMe za Sims.

Stotine ljudi koji su čuli za ovu priču javili su se, želeći da pomognu. Do srede na stranici je skupljeno više od 60.000 dolara.

Majka i ćerka upoznale su se sa kolegama ranjenog policajca, koji je i dalje u bolnici.

(Telegraf.rs)