Trostruki šampion Formule 1, legendarni Niki Lauda, preminuo je pre tačno godinu dana u 71. godini.

Poslednje trenutke svog života Lauda je proveo uz svoju voljenu suprugu Brigit Vetzinger.

FOTO: PROFIMEDIA

Iako nikada nije voleo da u javnosti iznosi detalje iz svog privatnog života, Niki Lauda je jednom prilikom otkrio novinarima da mu je 2005. godine Brigit spasla život.

Lauda je tada bio u vezi sa 30 godina mlađom stjuardesom, koja je radila u njegovoj avio-kompaniji. Ona je tada imala samo 26 godina. Iako su kratko bili u vezi, odlučila je da mu donira svoj bubreg.

Naime, prethodna presađivanja organa nisu uspela. 1997. godine brat Florian mu je donirao bubreg, ali organizam ga je odbacio. Lauda je otkrio da je sin Lukas radio testove, ali se ispostavilo da ne može biti donor i tada je pomoć ponudila njegova devojka Brigit.

“Brigit je rekla da će se testirati, pa sam je pitao zašto, a ona je odgovorila zato što želi to da uradi. Rekao sam joj da smo kratko u vezi i da ne želim da se toliko žrtvuje za mene. Međutim, ona je uradila testove, a njen bubreg je bio idealan za transplataciju”, otkrio je jednom prilikom Lauda.

FOTO: PROFIMEDIA

Brigit nije bila uplašena, jednostavno je to učinila…

“Radim to za tebe, zato što te volim”, govorila mu je lepa stjuardesa.

Nakon nekoliko meseci priprema, Lauda se molio da transplatacija uspe, bio je uplašen zbog Brigit, pa mu je laknulo što je sve prošlo kako treba.

2008. godine Lauda i Brigit su se venčali na tajnoj ceremoniji u Beču. Na venčanju su prisustvovali samo najbliži prijatelji i članovi porodice. U srećnom braku ovaj par je dobio dvoje dece, blizance Miju i Maksa.

Kurir sport