Četvoročlana porodica iz Velike Britanije izolovala se od korone i dane provode u idiličnoj kolibi od bambusa na Baliju

Osam dana pre nego što je Velika Britanija uvela meru karantina zbog korona virusa, jedna porodica je rešila da otputuje na indonežansko ostrvo Bali kako bi se izolovala i pronašla svoj duševni mir.

Korin Pruden (39) i njen suprug Dejv (49) su zajedno sa dvojicom sinova živeli u Budimpešti poslednjih pet godina. Onda su odustali od života u evropskoj metropoli, te su narednih šest meseci planinarili po Južnoj Americi.

Nedavno su morali da se vrate u porodičnu kuću u Engleskoj kada ih je sačekala vest o širenju novog virusa korone.

Dejv je za “Skaj njuz” otkrio da je duže vreme sa suprugom planirao novo putovanja, te su se bez mnogo razmišljanja odlučili da otputuju u Denpasar.

– Otkazivali su se letovi, naš lokalni kafić je bio zatvoren, a mi smo bili pred karantinom. Rekli smo dečacima da moramo nešto da uradimo i da ne možemo da dozvolimo da nas ova stvar pobedi. Istog dana smo rezervisali kartu i odleteli na Bali – rekao je.

Korin je dodala da je boravak u Velikoj Britaniji sa roditeljima bio „neizvodljiv“, a iznajmljivanje stana u Evropi bi ih koštalo mnogo novca.

– Bali se ispostavio kao najbolja opcija, jedino je dobio minus zbog loše zdravstvene zaštite. Brinuli smo zbog toga, ali nam je indonežansko ostrvo pružilo mogućnost da okružimo decu prirodom, izolujemo se, boravimo negde po relativno povoljnoj ceni,  i budemo što dalje od ljudi, kako bismo sebi dali šansu da preživimo koronu – rekla je Korin.

Kako porodica provodi slobodne dane na ovom ostrvu, pogledajte u nastavku…

(K.M./Telegraf.rs)