Ljubomora može da muči svakog. Ipak kod nekih horoskopskih znakova, sudeći po astrolozima, izraženija je nego kod drugih. Pogledajte kakva je situacija za horoskopskim znacima kada je o ljubomori riječ.

Ovan

Potrebno mu je apsolutno povjerenje. Ovnovi ne podnose laži, prikrivanje namjera i licemjerje. Kad je ljubomoran, Ovan pjeni, a najčešće za to ima dobre razloge. Ali ponekad može da postane žrtva nepodnošljive ljubomore i zbog nepovjerenja i osjećaja nesigurnosti. U takvim situacijama je najbolje otvoreno razgovarati sa partnerom i ne bježati od problema.

Bik

On čezne za srećnim svijetom, za sređenom porodicom i redom. Naiđe li i na najmanji tračak sumnje, on postaje nepovjerljiv, pa istražuje, a pri tom ponekad partneru priređuje ljubomorne scene. Ipak, to još uvijek ne mora da znači kraj, ma koliko da je teško Biku da veruje nekome ko je samo i namjeravao da ga prevari.

Blizanci

Rođeni u ovom znaku nisu skloni scenama ljubomore, iako ih ponekad prave bez razloga. Blizanci su svjesni da su sami skloni izletima u ljubavi, pa pretpostavljaju kako drugi nisu ništa manje nevjerni. Upravo ta sumnja ih ponekad navodi da tragaju za dokazima nevjere i strašno su nesrećni kad ih pronađu.

Rak

Rakovi gotovo da i ne poznaju ljubomoru. Oni su, naime, slijepi od ljubavi. U svojoj predanosti partneru ne mogu ni da zamisle kako bi mogli biti prevareni. A kad ipak pronađu razlog za ljubomoru, duboko su potreseni. Od te spoznaje mogu i da se razbole. Kada bi naučili da zaboravljaju, Rakovi bi bili mnogo srećniji.

Nastavak na sledećoj strani…