Police puste, a vremešna gospođa krhke građe žalosno stoji ispred njih. Za nju nije ostalo apsolutno ništa

Potrošačko ludilo uzelo je maha u cijelome svijetu. Ljudi panično prazne police zbog straha od moguće karantene. No, koliko je sve to daleko otišlo, dokazuje potresna fotografija iz jednoga supermarketa u Australiji.

Posljedica paničnoga kupovanja

Police puste, a vremešna gospođa krhke građe žalosno stoji ispred njih. Za nju nije ostalo apsolutno ništa. Koliko naša pohlepa i nerazumno kupovanje utječu na druge ljude zorno je pokazao australski novinar Seb Costello, koji je tužnu fotografiju objavio na Twitteru.

Seb Costello

@SebCostello9

Midday today.
Port Melbourne Coles.
Canned food aisle.
I’m told she was in tears.

This captures who is suffering from the me-first, unnecessary, trend of panic buying.

As @ScottMorrisonMP it “has to stop”. @9NewsAUS @theage @ACurrentAffair9

Broj osoba koje o tome govore: 1.516

“Danas u podne u Melbourneu. Police s konzervama. Rečeno mi je da je otišla u suzama. Ovo pokazuje koga najviše pogađa ovaj nepotreban trend paničnoga kupovanja. Ovo mora prestati”, napisao je uz fotku.

 

‘Zašto se ne brinemo o starijima?’

Prizor je rastužio brojne njegove pratitelje. “Ovo mi stvarno slama srce. Starci su dali svoje društvu, zašto se ne brinemo o njima? Mi ćemo biti kao oni prije nego što to shvatimo. Budite racionalni, molim vas da pripazimo na najranjivije”, napisala je jedna korisnica.

“Plače mi se zbog ove fotke”, dodala je druga. “Ova fotka savršeno prikazuje sve ovo ludilo”, također je jedan od komentara.

 

Izvor:net.hr