Uoči novogodišnjih praznika, često se sjetimo lijepih ali i tužnih trenutaka u životu. Nekako je to vrijeme kao rezervisano za životne priče koje nam daju nadu da nije sve crno i tužno i da su putevi sudbine nekada tako čudne, a takva je priča i Džastina.

Kada je Džastin imao samo 9 mjeseci, njegov otac Džonatan poginuo je dok je služio u vojsci.

Dječak po imenu Džastin nikada nije dobio priliku da upozna oca. Posle suprugove smrti, dječakova majka odlučuje da proda njegov kabriolet, kako bi preživjela sa malim sinom u Teksasu.

Džastin
FOTO: PRITNSCREEN

Automobil niko nije vozio, a ona nije imala novca za održavanje. Zbog toga da ga je prodala, ne znajući da to nije poslednji put kada će ga vidjeti.

Nakon 15 godina, Džonatonov sin, sada tinejdžer, htjeo je da upozna svog oca kroz uspomene koje su mu ostale. Džastin je imao očevu vojnu ogrlicu, fotografije i druge uspomene, ali još jedna stvar je nedostajala – automobil. Dječak je uskoro trebalo da napuni 16 godina i imao je veliku želju da se provoza automobilom koji je nekada njegov otac koristio.

Džesika, njegova majka, pokušavala je da pronađe auto – znala je da će biti bezuspešno, ali imala je veliku želju da pokuša. Ona na društvenim mrežama objavljuje da traži taj automobil. Kroz kratak period njena objava postaje popularna i ubrzo se desilo čudo.

Stupila je u kontakt sa trenutnim vlasnikom, koji je dugo razmišljao, ali je ipak odlučio da proda vozilo. Samim tim, ovo je značilo da je za auto bio potreban određen novac kako bi ga kupili, dovezli kući i popravili.

Tada se dešava čudo po drugi put: Kajl Foks sa svojom neprofitnom organizacijom skuplja novac i kupuje automobil koji poklanja Džastinu za 16. rođendan.

kurir.rs