Foto:pexels

Šta je to što čini osobe rođene u znaku Ovna pobjednicima. Njihova planeta vladar Mars, u sebi nosi agresivnu energiju koja može biti destruktivna, a upravo ona vodi Ovnove na vrh.

Rođeni u znaku Ovna vole biti prvi u svemu. Kod njih je to način života, a ne samo takmičarski duh i želja za pobjedom. Ovan je prvi znak i vlada prvom kućom zodijaka koja označava rađanje, početak života i energiju. Kao prvi znak njihov horoskop je savršen, njihov horoskop služi njima jer im je svaka kuća poredana u savršenom redu za razliku od ostalih znakova Zodijaka.

To znači da se kod njih sve odvija u savršenom redu. Sa Marsom u prvom polju Ovan dobija jaku energiju koja ga čini borbenim, pokretnijim i uvijek spreman na akciju koja mu pomaže da realizuje sve svoje ciljeve. Uvijek je spreman da prizna poraz i pruži ruku boljem od sebe.

U ovom znaku su rođeni najbolji ratnici, sportisti i osvajači, oni su rođeni da ostvare sve što požele. Muškarac rođen u ovom znaku je oličje muževnosti, rođeni ratnik, borac, dobri su sportisti, rođeni avanturisti i uz sve to veoma odani.

Nikada neće odustati od svog plijena, samo mogu napraviti malu pauzu u svojim osvajanjima. Ovnovi se kasnije u životu ostvaruju u karijeri i kasnije stiču društveni status zbog desetog polja u Jarcu i Saturna koji vlada tim poljima. Žene rođene u ovom znaku su na prvi pogled prave amazonke.

Kada ih bolje upoznate vidjeće te da su one nježne, divna i emotivna žena koja traži snažnog muškarca. One su odlične majke, privržene su domu i porodici. One se savršeno snalaze u obavljanju kućnih poslova, ali to ih ne sprijećava da se ostvare u karijeri jer one žele da se ostvare u svakom polju.

Mars takođe vlada znakom Škorpije, a u njemu sije tamu dok u Ovnu sije život. Da nema Marsa u Ovnu život na Žemlji ne bi postojao. Bilo bi slike bez tona, tona bez pokreta. Upravo ovaj znak ima energiju koja je pokretač svega. Ovnovi su pobjednici u apsolutno svemu. Njihov moto je “Rodi se kao Ovan i stvaraj život.”