Foto:pixabay

Nikada nije lako kupiti poklon jer se ukusi onog ko kupuje i kome se poklanja razlikuju. U dilemi smo da li će se odabrani dar svidjeti, da li će odgovarati. Astrologija je tu da vam olakša!

Evo šta vole horoskopski znakovi i kom poklonu bi se najviše obradovali:

Predstavnici zemaljskih znakova zodijaka su materijalisti koji najviše cijene praktičnost. Stoga, kada pripremate poklone za Bika, razmišljajte o nekom alatu za hobi, predmetu koji ima više namjena u domaćinstvu ili pak neki dekorativni predmet.

Budite sigurni – Bik će biti oduševljen ako može dugo da koristi vaš poklon. Djevice će obradovati donji veš, neobična knjiga ili neki moderni gedžet. Jarčevi su ljudi koji vole da budu sami, više cijene mir i tišinu od bučnog društva. Za njih će dobro doći najracionalniji pokloni – sat, novi telefon ili set društvenih igara.

Vatreni članovi zodijačkog kruga su temperamentni, bistri i harizmatični ljudi. Narcisoidni i strastveni Lav će biti oduševljen ako mu poklonite nešto luksuzno: skupe cipele ili haljinu, kozmetički proizvod ili čak portret naslikan po porudžbini.

Ovnovi isto tako cijene luksuz, pa razmislite o kupovini skupe kozmetike ili parfema za svoju voljenu osobu. Inače, novac za Ovna je najbolji poklon, jer ga nikad nemaju dovoljno. Strijelci, kao avanturisti, sanjari i kreativne ličnosti, neće moći da se uzdrže od suza radosnica ako u novogodišnjoj noći dobiju knjigu svog omiljenog pisca, redak ukras ili neobičan suvenir iz druge zemlje.

Vazdušni element podrazumijeva sanjivost i neozbiljnost. Takve karakterne osobine ne čine predstavnike ovih znakova lošim ljudima, samo je dobro to uzeti u obzir to prilikom odabira poklona.

Tako će Blizanci biti prijatno iznenađeni ako im poklonite kartu za neko putovanje ili moderan gedžet. Vodolije, kao mjerilo za jedan od najneuhvatljivijih znakova zodijaka, vrednuju trendove.

Pogledajte šta ga interesuje i kupite ono što je sada veoma popularno. Vage vole unikatne i skupe stvari. Dakle, parfem, karta za koncert vašeg omiljenog benda ili večera u skupom restoranu je vaša opcija.

Vodeni znakovi su osjetljivi i praktični u isto vrijeme. Gotovo da ne pokazuju svoje emocije, poznati su po svojoj tajnovitoj prirodi, zbog čega mnogi misle da su teški ljudi. U stvari, to nije tako, samo treba pronaći ključ do njihovog srca. Na primjer, Rakovi će se obradovati flaši dobrog vina, lijepoj odjeći ili retro dekoraciji.

Škorpija je, s druge strane, osoba kojoj nije lako ugoditi, ali ne odustajte: kupite nešto što niko drugi nema- ručno rađeni nakit, moderan gedžet ili unikatni komad odjeće. Ribe su najmirniji, ali istovremeno i najneobičniji znak zodijaka.

Možete ih zadovoljiti mističnim poklonima – tarot kartama, knjigom o životu drugih naroda ili civilizacija, mirisnim svijećama i štapićima… Uopšteno govoreći, Ribe će biti srectne ako samo provodite vrijeme sa njima