Usvojio brata i sestru kako bi nakon majčine smrti sačuvao porodicu.

Goraždanski rukometaši su novac od prodaje ulaznica za utakmicu (1.644 KM), odlučili da podijele sa porodicom Hurić – dirnula ih je priča o 21-godišnjem Safetu koji je usvojio brata i sestru kako bi nakon majčine smrti sačuvao porodicu.

Ljudskoj i bratskoj gesti, ali i odluci rukometaša da to podrže na ovaj način, skandirala je puna dvorana.

Safet koji ima tek 21 godinu nedavno je postao staratelj bratu Adnanu i sestri Džejlani. Rješenje je još uvijek privremeno, ali vjeruje kako će njegova mala porodica zauvijek ostati zajedno. Jedino ne može shvatiti zbog čega se ljudi toliko čude što je odlučio preuzeti brigu o maloljetnim bratu i sestri.

– Drago mi je što smo izazvali sve ove pozitivne reakcije, ali meni je potpuno normalna stvar da ja brinem za brata i sestru – kaže Safet.

Teške životne okolnosti i smrt majke samo su učvrstile njegovu odluku da sačuva porodicu.

– Majka je bila bolesna nekoliko mjeseci i stanje se pogoršavalo. Rak u metastazi širio se po tijelu i tada sam se fokusirao da tražim ima li lijeka, bio sam do samog kraja optimista. Ali, nije uspjela. I u tim trenutcima dok smo se borili za njeno zdravlje zamolila me da brinem o Džejlani i Adnanu. I sam sam razmišljao da ne bi bilo dobro da se porodica raspadne. Razgovarao sam sa svojom djevojkom Aminom jer s njom želim provesti ostatak života i ona je odmah prihvatila. Ona je moj oslonac, pomaže mi oko svega – ispričao je Safet za Klix.

Safet i Amina su u vezi već dvije i po godine i mnogo toga su prošli zajedno. Naučili da dijele teške, ali i lijepe trenutke.

– Ne bih nikad mogla odbiti tako nešto, meni je to izgledalo potpuno normalno, da on brine o svom bratu i sestri, jednostavno to je isto kao da su moji – kaže Amina Ramović, Safetova djevojka.

 

.

 

 

Izvor:6yka.com