Hranio je gladnog jelena kojeg je slučajno sreo. Ovakvu reakciju nije očekivao: Ovaj čovjek je sa ženom šetao po šumi. Onda su ugledali jelena. Krenuo ga je nahraniti, a onda ostao u čudu zbog njegove reakcije.

Ove životinje su veoma plašljive i očekivali bismo da pobjegnu. To se u ovom slučaju nije desilo. Ovaj vide je sve osvojio. Vjerujemo da će i vama uljepšati dan:

Jelen nije pokazivao strah, zar ne? Pokazao je povjerenje. Životinje su često divnije i obzirnije od ljudi. Zahvalne su i vratit će vam za dobročinstvo, dok će čovjek nerijetko isto zaboraviti za par dana. Ne mislite da životinje nisu osjećajne, da nisu inteligentne.

Nekada jesu naivne jer nam vjeruju, a mi ih nažal0st tada odbacimo. Ko ne voli životinje, ne voli ni ljude. To je zaista tako. Ako im ne možete ili ne želite pomoći, nemojte im ni nauditi. Onaj ko želi neka učini dobro djelo.

Nahranite lutalicu, ostavite hranu i vodu na ulici. Sada idu vrućine i životinje lutalice su žedne, treba im osvježenje. I vi ćete se bolje osjećati kada nekome tako pomognete.