Dok je požar buktao u vrtiću “Dečija radost” u Vlasotincu, one nisu dozvolile da ih panika savlada.

Zahvaljujući svojoj pribranosti, vaspitačice su uspele da kroz vatru i dim iz zgrade izvedu 150 dece. I niko nije povređen. Zato su one naši heroji.

“Jedno dete je krenulo kući. Spremala sam ga za polazak i odjednom sam u hodniku osetila miris paljevine”, priseća se vaspitačica Nataša Marković.

“Kad smo izašle ovde u hodnik iz ove prostorije je kuljao veliki dim i plamen i krenuli smo stepenicama na dole. U međuvremenu su nam se priključile i druge koleginice i sve zajedno smo spustile decu dole”, dodaje druga vaspitačica Ljubica Stamenković.

Na spratu vrtića gde je izbio požar trebalo je evakuisati tri grupe dece. Hodnici su već bili mračni i prepuni dima. Deca su morala da prođu pored vatre kako bi došla do stepenica koje vode ka izlazu.

“Onako ushićena sam se vratila i rekla: ‘Zoko, Snežo deca mora da napuste, požar je’. U tom momentu one su već bile na vratima”, otkriva treća vaspitačica Zorica Petrović.

Kako kažu, dim je bio iznad njihovih glava.

Vaspitačice koje su bile sa decom iza prostorije sa požarom izabrale su drugi put za evakuaciju.  Za manje od pet minuta sva deca su već bila u dvorištu vrtića.

U vrtiću sada nema dece, ali svi zaposleni dolaze na posao kako bi što pre očistili prostorije od gareži.

Vrtić “Dečija radost”, renoviran je pre tri godine. Tek nakon detaljne istrage znaće se uzrok požara.

 Izvor:kutak.net