Vodolija: Njih vodi planeta Uran, zbog čega će drugima djelovati kao veoma čudni i ekscentrični pojedinci. Vodolija se ne drži onoga što drugi govore i tvrde već sama razvija svoje teorije, rješenja i stavove. Veoma je lukava i uvijek zna pronaći način da dobije ono što želi.Njenu mudrost ćete prepoznati najprije u načinu govora. Uvijek će imati šta pametno za reći i znaju prepoznati kada šta treba reći. Zbog toga lako utješe ljude kojima je utjeha potrebna.

Škorpija: Oni se mogu komotno nazvati jednim od najinteligentnijih znakova Zodijaka.

Krasi ih urođena znatiželja zbog koje mnogo istražuju i proširuju svoje znanje. Jako su intenzivne ličnosti, kada ih nešto zanima posvetiće se tome do maksimuma. Oni su rođeni lideri i šefovi.

Ribe: Nikada ne potcjenjujte inteligenciju Ribe.

Možda će vas njihova osjetljivost navesti da pomislite da su slabi i naivni, ali to nikako nije slučaj. Pored velike inteligencije koju posjeduju Ribe su veoma razvijene i na polju emocionalne inteligencije, što može biti sjajna kombinacija. Pogotovo kada su na poziciji šefa ili direktora – uvijek će imati razumijevanja za radnike.

Jarac: Ako se želite sprijateljiti sa nekim inteligentnim, ko bi mogao proširiti vaše vidike i pomoći vam da se intelektualno razvijate – sprijateljite se sa nekim ko je rođen u znaku Jarca. Oni su orjentisani ka uspjehu i ostvarenju u karijeri. Jako su vrijedni i marljivi, svaki posao koji rade im je prije svega hobi i zabava, a nikako mučenje.