Iako je svaka kombinacija horoskopskih znakova sposobna za sretan, zdrav brak, nekima je to mnogo lakše da postignu jer su im želje i karakteri skladni, a u njih spada ovih 7 parova Zodijaka

Kada razmišljamo o astrološkoj kompatibilnosti, obično mislimo na seksualnu hemiju, ili drugim riječima gledamo kratkoročno. Ali, zvijezde nam daju uvid i u dugoročne prognoze, kao što je kompatibilnost za brak. Astrolozi tako izdvajaju najbolje horoskopske kombinacije znakova za uspješan i sretan odnos.

I dok kratkoročna i dugoročna kompatibilnost mogu dijeliti neke zajedničke osobine, poput toga da li vaši karakteri dobro funkcionišu zajedno, uz emocionalnu i seksualnu harmoniju, bračna kompatibilnost uzima u obzir dodatne faktore.

Na primjer, da bi znakovi bili kompatibilni za brak, moraju da imaju zajedničke elemente poput sličnih vrijednosti, ciljeva i preferiranog načina života, jer na kraju krajeva, dijele ga.

1. Ovan i Lav

Oni kao da su prirodni suputnici. Kao vatreni znakovi, njih dvoje su željni da izvuku najviše što mogu od uživanja u životu. Oboje žele partnera koji je spreman da ide na avanture i vidi svijet s njima.

Pod vladavinom Marsa Ovan unosi strast u vezu, dok Lav pod vladavinom Sunca nudi razum i ravnotežu. Zajedno čine vatreni dvojac s velikim izgledima za “dok nas smrt ne rastavi”.

2. Bik i Jarac

Bik kojim vlada Venera usmjeren je na stvaranje doma, to je znak koji želi da stvori najsigurniji i najluksuzniji život koji mogu, a njihov je san da pronađu nekog s kim će da ga dijele.

Tu u jednačinu ulazi Jarac, znak koji žudi za sigurnošću, strukturom i partnerom s kojim će marljivo graditi život. Kad ovo dvoje završe zajedno, to je nevjerovatna sila koju je teško zaustaviti te postižu velike stvari, pritom postajući sve snažniji kao par.

Osim toga, imaju odlične predispozicije za njegovanje dugoročne strasti.

3. Blizanci i Vaga

Za oba pripadnika ova znaka ulazak u brak zapravo predstavlja ostvarenje strahova – onih u kojima se “smiruju” te su ograničeni. Oni zahtijevaju stalnu mentalnu stimulaciju i izazove, a potreban im je partner s kojim nikada neće izgubiti teme za razgovor.

Srećom, u tome se odlično nadopunjuju. Na primjer, Vagama je potrebno vrijeme za sebe da bi se napunili energijom, što Blizancima pak daje priliku da slijede sopstvene interese i strasti.

To je samo jedna vrsta ravnoteže koja opisuje kako njihov brak funkcioniše kao odlično životno partnerstvo.

4. Riba i Rak

Ne postoje tako romantično idealistički znakovi poput Riba, a one često imaju tendenciju da se predaju potpuno u vezama kako bi ostvarili ljubavnu fantaziju za sebe.

Zbog toga završavaju sa slomljenim srcem, ali najmanje su šanse da im se to dogodi s Rakom. Pripadnici tog znaka, iza svoje “zaštitne ljuske” kriju ranjivu stranu i veliku empatičnost te razumiju emotivnu prirodu Riba.

Ova romantična veza među njima ima duboke korijene, puna je nježnosti i međusobne povezanosti.

5. Djevica i Bik

Teško je Djevici da nađe partnera koji živi u skladu s njihovim standardima i koji takođe može da podnese konstruktivnu kritiku u dobronamjernom duhu u kojem je data.

Bik je i tvrdoglav i dovoljno samouvjeren da ostane vjeran sebi. Uz to, Bik u Djevici može da probudi osobine koje nije ni znala da ima. Partner koji vam pomaže da budete najbolji? To je ono što želiš pored sebe cijeli život.

6. Škorpija i Jarac

Škorpija, kojim vlada Pluton, uglavnom je dominantan partner u većini odnosa, ali kad sretnu Jarca, otkriju da su zapravo najsretniji u vezi s uravnoteženom dinamikom snage.

To je zato što je Jarac pod vladavinom Saturna te ima sopstveni pokretački pogon. Ono što ih posebno zbližava je činjenica da Jarac ima energiju zbog koje je Škorpija spremna da mu vjeruje, otvori se i prepusti, što rijetko čine. Ovaj odnos nabijen je strašću i međusobnim divljenjem.

7. Strijelac i Vodolija

Kad se vatreni Strijelac sretne s Vodolijom oni zapale plamen onoga što ih čini jedinstvenim, umjesto da pokušavaju da ukrote njihovu individualnost.

Oba ova znaka su fokusirana na slobodu i treba im puno prostora da bi bili samo ono što jesu. Jedno u drugom pronalaze partnera koji to iznutra razumije.

To znači da postoji mali pritisak za usklađivanje, što za oba znaka može biti glavni ubica odnosa. Ovo dvoje mogu dugoročno mirno da koegzistiraju, slaveći međusobnu jedinstvenost i lijepo se provodeći na tom putu.