Foto:pixabay

OVAN

POSAO: Neko od saradnika taktizira i razrađuje poslovnu strategiju, a vama preostaje da se bavite praktičnim aspektima i da preuzimete inicijativu. Kad god vam se ukaže neka iznenadna prilika prihvatite najbolju ponudu.
LJUBAV: Djelujete pomalo nostalgično i suviše razmišljate o nečijem odsustvu. Osjećate emotivni žal za nekim prijatnim ili dalekim uspomenama.
ZDRAVLJE: Dobro.

BIK

POSAO: Nema razloga da optužujete svoju okolinu za poslovno-finansijske propuste, previše izgovorenih riječi ne donosi rješenje. Staloženo razmislite o svemu, upotrijebite svoje diplomatske manire i praktičnu pamet.
LJUBAV: Partner za razliku od vas lakše rješava lične ili zajedničke probleme. Ipak, vi ne želite da se nalazite u nečijoj sjenci i da prihvatite pasivnu ulogu.
ZDRAVLJE: Podložni ste virusnim infekcijama.

BLIZANCI

POSAO: Ukoliko vam je stalo da opravdate svoju ulogu ili profesionalne sposobnosti, primijenite provjerenu taktiku. Nemojte dozvoliti da vas pokolebaju nečije riječi i početne komplikacije. Potrebna vam je pozitivna orijentacija.
LJUBAV: Vaše želje mogu da se ostvare, pod uslovom i da djelujete dovoljno inspirativno, zavodljivo i sugestivno na voljenu osobu.
ZDRAVLJE: Više se odmarajte.

RAK

POSAO: Nema potrebe da se upoređujete sa svojom okolinom ili da ulazite u ozbiljnu raspravu. Važno je da ispoštujete osnovna moralna načela, umjesto da se dokazujete pred saradnicima koji primjenjuju različite poslovne kriterijume.
LJUBAV: Pretjerujete sa svojim zahtjevima pred voljenom osobom, treba znati osjetiti čari i uživati u malim stvarima. Sačuvajte pravu mjeru vrijednosti.
ZDRAVLJE: Odlično.

LAV

POSAO: Djelujete vrlo snalažljivo u različitim situacijama. Imate dobar predosjećaj. Na pomolu su sjajni rezultati koji potvrđuju vašu pozitivnu ulogu pred saradnicima.
LJUBAV: Ukoliko priželjkujete emotivni uzlet, učinite sve što je potrebno da privučete nečiju pažnju. Uvijek vrijedi pokušati sa nekom “dobrom idejom”.
ZDRAVLJE: Uzimajte više tečnosti.

DJEVICA

POSAO: Sa par dobrih poteza, možete da učinite više nego vaši saradnici. Pridržavajte se pravila: da o uspjehu ne treba previše pričati, već treba uspješno djelovati. Možete da ostvarite svoje namjere na različitim stranama.
LJUBAV: Neko vas dodatno intrigira ili privlači vašu emotivnu pažnju, više nego što ste spremni da to priznate. Djelujete suviše tajanstveno.
ZDRAVLJE: Dobro.

VAGA

POSAO: Većinu događaja tumačite na sebi svojstven način, uporno ignorišete situacije koje se ne uklapaju u vašu poslovnu procjenu. Nema razloga da odbijate upozorenje koje vam upućuju bliski saradnici.
LJUBAV: Ako partner nema dovoljno razumijevanja za vaše potrebe, pitanje je kome treba da se obratite za emotivnu podršku.
ZDRAVLJE: Problemi sa zglobovima.

ŠKORPIJA

POSAO: Djelujete sumnjičavo i nemate dovoljno povjerenja u određene saradnike. Nema potrebe da glasno pričate o svojim poslovno-finansijskim planovima. Zadržite određenu mjeru opreza, pogrešan potez stvara uslov za gubitak.
LJUBAV: Izbjegavajte situacije za koje nemate dovoljno strpljenja i nemojte gubiti razum u susretu sa jednom atraktivnom osobom.
ZDRAVLJE: Dobro.

STRIJELAC

POSAO: Naivno vjerujete u nečiju priču i ne provjeravate nove informacije koje utiču na završne rezultate u poslovnoj saradnji. Ipak, gubitak sa kojim se suočavate nije od posebnog značaja.
LJUBAV: Teško vam je da se suočite sa svojim emotivnim slabostima i potrebna vam je objektivnost u mišljenju. Ukoliko ste slobodni, pažljivije analizirajte osobu koja vam se dopada.
ZDRAVLJE: Čuvajte se povrede.

JARAC

POSAO: Ne treba previše da se opterećujete nečijom pričom ili da brinete o svojim poslovno-finansijskim interesima. Okolina pomaže zajednički uspjeh i neko pokušava da vam obezbijedi određene povlastice ili bolje materijalne uslove.
LJUBAV: Dobar predosjećaj koji imate nagovještava uzbudljivu zabavu ili novi emotivni susret. Opustite se u nečijem bliskom društvu.
ZDRAVLJE: Više šetajte.

VODOLIJA

POSAO: Poruku koju dobijate možete shvatiti na različite načine, stoga pokušajte da sagledate onu pozitivnu stranu. Potreban vam je dodatni entuzijazam i podrška različitih saradnika, kako biste svoje obaveze završili u zadatom roku.
LJUBAV: Morate unaprijed poznavati osnovna ljubavna pravila, prije nego što prihvatite nečiju igru zavođenja ili novi izazov.
ZDRAVLJE: Dobro.

RIBE

POSAO: Potrebno je da napravite dobar izbor, ali postoje iznenadne situacije koje otežavaju poslovnu procjenu. Obratite pažnju na nečiju reakciju. Uvijek postoji uspješniji i ljepši dio stvarnosti, ali do njega se ne dolazi slučajno i bez dobre pripreme.
LJUBAV: Imate velika očekivanja, međutim partner često prikriva svoje namjere. Zadovoljstvo je kada nešto činite u ime zajednicke radosti i sreće.
ZDRAVLJE: Počnite sa rekreacijom.