Dnevni horoskop za 23.03.2022 godine: LJUBAV, POSAO, ZDRAVLJE I SAVJET

OVAN

LJUBAV: Vaš partner ima ideju na umu, za koju će se kasnije ispostaviti da je jako dobra.

Ova ideja podrazumijeva da morate dati sve od sebe kada je vaš odnos u pitanju.

Ovo će testirati kvalitet vašeg odnosa. Ako ste spremni da se prepustite, onda sve što treba da uradite jeste da se prepustite. Slušajte svoje srce.

POSAO: Neko Vam predlaže ideju za koju smatrate da je nerealna, ali nakon detaljnijeg razmatranja ćete uvidjeti da Vam može biti od velike koristi.

Kada se nađete u nedoumici, budite kreativniji. U mašti možete pronaći mnogo dobrih stvari koje možete iskoristiti na realan život.

ZDRAVLJE I SAVJET: Nikada niste bili od onih koji se slijepo prilagođavaju većini, ali Vam je svakako stalo do tuđeg mišljenja.

Vrijeme je da pomognete ljudima ali i sebi i pružite im neophodne informacije kako bi Vas bolje upoznali.

Da li zaista znate šta želite a šta ne želite u svom životu? Vježbe kao što su plivanje i trčanje Vam daju dovoljno vremena da razmislite o ovim stvarima dok istovremeno gradite snagu i samopoštovanje.

BIK

LJUBAV: Shvatićete da Vas privlači osoba koju ste do sada samo sretali u prolazu.
Ne možete da objasnite to što osjećate, jer ne poznajete tu osobu dobro.

Ipak, u nekom smislu se može reći da se poznajete i to Vas veoma vuče ka toj osobi.

POSAO: Provodite malo više vremena sa kolegama. Razmjenjujte smiješne klipove i memove sa njima.

Zapratite ih na društvenim mrežama. Pronađite načine da se povežete jedni sa drugima.
Blizak odnos je ključan za prospritet.

ZDRAVLJE I SAVJET: Pokušajte svaki dan da pomjerate svoje granice izdržljivosti. Razmislite o tome dok plivate u bazenu!

Plivanje je vježba tokom koje je cijelo tijelo aktivno, a nije skup sport.

Bilo da ste početnik ili prvak u plivanju, pokušajte da integrišete ovaj sport na sve aspekte života.

Plivanje jača kapacitet pluća dok istovremeno daje tonus cijelom tijelu.
Ako Vam vremenske prilike dozvoljavaju, plivajte na otvorenom.

BLIZANCI

LJUBAV: Posvećeni ste ljudima koju su Vam bliski. Sada ste dosegli fazu u kojoj se želite više posvetiti i na neki način obavezati na vječnu ljubav. Vjerujte u sebe i u ovaj odnos! Očekujte Vas divan period.

POSAO: Oklijevanje će Vas skupo koštati. Nije vrijeme za dvoumljenje. Morate biti stabilni i odlučni.

Ovakav stav je ključan ukoliko želite da imate poštovanje od ljudi sa kojima radite. Budite jaki na riječima.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnje planetarno poravnanje Vam sugeriše da svoje emocije shvatite ozbiljno i da Vas ne prevare očekivanja koja sebi postavljate. Šta za Vas znači širenje horizonta?

Možda je vrijeme da saznate ili, ako znate šta je to što Vas pokreće da se tome i posvetite! Čak i nešto skromno kao što je šetnja plažom sa svojim psom Vas može otvoriti ka iskrenim emocijama koje su skrivene u Vama.

RAK

LJUBAV: Možete pokazati da cijenite voljenu osobu tako što ćete kupiti nešto za vaš dom.

Bilo da živite zajedno ili ne, potrudite se da ovaj poklon bude nešto od zajedničkoh značaja.

Ovo ne samo da će obradovati Vašeg partnera, nego će poboljšati vaš odnos.

POSAO: Taman kada ste pomislili da ste završili sa sukobima, novi nastaju niotkuda. Pokušajte da ne budete preopterećeni i da se ne stresirate.

Ovo možda i nije tako lako kao što zvuči. Pozovite prijatelje u pomoć na koje se možete osloniti i za koje znate da će Vam pomoći da se smirite.

ZDRAVLJE I SAVJET: Vaše tijelo je Vaš hram i današnji dan iskoristite da mu se posvetite! Pokušajte da pripremate hranu koja hrani Vaše tijelo na zdrav način.

Jedite svježe voće, integralne žitarice i uživajte u aromama koje volite.

Vaše tijelo je kao sveti ukras i trebate mu posvetiti punu pažnju.
Vježbajte, meditirajte i koristite organsku kozmetiku.

LAV

LJUBAV: Čini se da Vas je uhvatila nostalgija jer ste sreli osobu koju ste poznavali u prošlosti.

Ovo bi trebalo da bude prilično zanimljivo, i sada imate mnogo više zajedničkih tema nego što ste imali u prošlosti. Očekuje Vas sasvim novo poglavlje u životu nakon ovog susreta.

POSAO: Došli ste do visokog mjesta u karijeri i zadovoljni ste svojim trenutnim statusom. Ne zadovoljavajte se sitnicama. Došli ste na visok nivo ali je vrijeme da pređete na sljedeći nivo.

ZDRAVLJE I SAVJET: Pokušajte sagledati obe strane svakog problema. Današnja energija se reflektuje poput ogledala i morate biti pažljivi.

Budite nježni prema sebi. Zapamtite da ono što kažete sebi, a ne ono što drugi kažu, najviše utiče na to kako se osjećate!

Osjećaćete se dobro samo ako prihvatite sebe onakvim kakvi jeste i učinite sve da budete zdravi. Možete iskoristiti ovu energiju da prepoznate i cijenite ono što funkcioniše u Vašem životu. Iskoristite sve što Vam život pruža.

DJEVICA

LJUBAV: Spremni ste na kompromis. Ako je došlo do sukoba između Vas i partnera, možete ga riješiti tako što ćete jedno drugome reći kako se osjećate u vezi sa određenim problemima i na taj način zajedno doći do rješenja.

Ne bi trebalo da imate problema u vezi ovoga jer oboje želite da nađete rješenje.

POSAO: Informacija koju danas dobijete neće u popunosti biti tačna. Moraćete biti agresivniji u svom pristupu kako biste izvukli sve inforacije iz ljudi. Nemojte se zadovoljiti površnim pričama. Uđite u srž stvari.

ZDRAVLJE I SAVJET: Današnje planetarno poravnanje Vam daje priliku da iskusite egzotiku, šta god to Vama predstavljalo. Znate da nas druge kulture mogu naučiti raznim stvarima. Isprobajte sve ono što smatrate egzotičnim! Pokušajte da stimulišete barem tri svoja čula nečim novim, npt ukusom, zvukom, mirisom itd.

Novo ne treba da poremeti stvari koje su konstantne u Vašem životu. Držite se uobičajenih pravila ishrane dok isprobavate nove ukuse!

VAGA

LJUBAV: Danas se možete prepustiti svom omiljenom hobiju, a to je razgovor. Imate priliku da razgovarate o svojim emocijama koje gajite prema partneru, ali ćete morati da razgovarate i o problemu iz prošlosti koji vas oboje muči. Pronađite smisao u svemu ovome kako bi sve ovo imalo smila.

POSAO: Neočekivano protivljenje od strane kolega Vas jako iznenađuje. Vaša odbrana nije na vrhuncu zadatka. Posljednje što Vam treba je dodatna agresija od strane drugih. Nažalost, budite spremni na sve.

ZDRAVLJE I SAVJET: Volite da koristite svoje tijelo, no u posljednje vrijeme ne koristite svoje fizičke sposobnosti na najbolji mogući način. Današnji tranzit Vam daje neke smjernice kada su u pitanju fizičke aktivnosti. Budite otvoreni za razne aktivnosti.

“Swing ples” je doživio svoj procvat i praktikuje se u mnogim dijelovima svijeta. Probajte nešto novo što izaziva Vaše tijelo da se ponaša kao kada ste bili dijete!

ŠKORPIJA

LJUBAV: Razgovor o stvarima na koje volite može biti jako neugodan. Volite svoj posao čak i kada ste na odmoru i volite to što ste organizovani u svakom momentu.

Danas je neophodno da radite nešto što će Vaš um držati zauzetim kako se ne biste morali baviti problemima koji Vas muče. Uživajte u stvarima koje radite za sebe.

POSAO: Osoba koja zahtjeva informacije od Vas takođe zahtjeva i odgovr na svoje pitanje na vrijeme. Ne oklijevajte više. Sada je vrijeme da nazovete tu osobu ili odgovorite na porku. Ažurnost je ključni dio Vašeg uspjeha.

ZDRAVLJE I SAVJET: Ovo je pravo vrijeme da organizirate svoje vrijeme i završite sve obaveze za koje inače nemate vremena. Neka ova sedmica bude posvećena samo Vama! Radite sve ono za šta inače nemate vremena! Kosa, koža, stopala, ruke, tijelo, što više njege to bolje!

Vi ste rođeni radnik pažnje usmjerene ka sebi neće ugroziti Vašu radnu etiku! Poenta je u tome da izgledate i osjećate se dobro. Samo naprijed!

STRIJELAC

LJUBAV: Danas se u Vama bude neke lijepe uspomene. Imate priliku da se vratite u prošlost i kontaktirate ljude koje ste nekada poznavali ili da se ponovo posvetite bivšim ljubavima.

Možda ćete naići na skoro zaboravljeno, ali poznato lice, koje budi sentimentalno sjećanje u Vama. Nemojte ovo zanemariti, jer bi moglo biti itekako vrijedno truda i Vašeg vremena.

POSAO: Dogurali ste prilično daleko i posjedujete veliku dozu znanja koj možete da podijelite sa drugima. Vi ste odličan učitelj. Imajte na umu da još uvijek imate mnogo toga za naučiti. Imate i Vi svoje učitelje, tjljude koje morate poštovati u svakom trenutku.

ZDRAVLJE I SAVJET: Morate zadovoljiti svoje prirodne nagone. Vi ste zaduženi za sebe! Pokušajte da se fokusirate na ono što zaista želite, a zatim to i ostvarite. Bilo da se radi o šetnji plažom ili iskrenom razgovoru sa prijateljem, postoje stvari koje samo Vi možete sebi pružiti.

Ponekad imate naviku da mislite da je ono što najviše želite nešto ili neka emocija koju samo drugi mogu da Vam pruže. Probudite se iz ovog sna i počnite paziti na sebe!

JARAC

LJUBAV: Imate razlog da se zadubite u svoj stari adresar ili pregledate stare fotografije. Osoba iz prošlosti Vas može navesti da preispitate razlog za prekid trenutnog odnosa.

Možda je vrijeme da se ponovo sretnete i vidite da li se nešto promijenilo ili bi se moglo promijeniti u budućnosti po pitanju vašeg odnosa.

POSAO: Potrudite se da radite ono što volite. Važno je da radite nešto u šta zaista vjerujete. Ako to nije tako, sada je vrijeme da istražite druge opcije. Imate na raspolaganju mnogo toga.

ZDRAVLJE I SAVJET: Znate šta Vam je neophodno i želite to istog momenta! Iskoristite konstruktivno to nestrpljenje koje imate. Hitnost sa kojom doživljavate određene emocije će Vas u potpunosti preplaviti. Pokušajte se fokusirati na razumijevanje onoga što želite i pretočite to u riječi koje će ljudima dati do znanja kako Vam mogu pomoći.

Ovakva vrsta energije se može ublažiti razgovorom. Još jedan savjet: izbacite svu svoju frustraciju u teretani ili na biciklističkoj stazi!

VODOLIJA

LJUBAV: Današnji dan predstavlja borbu između karijere i ljubavnih odnosa. Vaš partner ima problem sa Vašom slikom koju prikazujete javnosti. Ovo se može prevazići jednostavnim razgovorom i posvećenošču. Sve što trebate uraditi jeste da budete iskreni i naići ćete razumijevanje od strane partnera.

POSAO: Stvari iz prošlosti Vam mogu biti od velike pomoći danas. Obratite pažnju na sjećanja koja Vam se javljaju. Sa razlogom su tu u Vašoj glavi. Izvucite pouke iz prethodnog iskustva i primijenite ih na današnje okolnosti.

ZDRAVLJE I SAVJET: Povežite sa svojim emocijama i obasnite kako se osjećate ljudima do kojih Vam je stalo.

Iskoristite današnju energiju da osnažite odnos sa samim sobom. Kao i u svakom odnosu, zapitajte se šta zaista želite od sebe. Zdraviji način života? Još prijatelja?

Manje vremena provedenog na poslu? Više zabave vikendom? Ovakva vrsta iskrenog razgovora sa samim sobom će napraviti promjene u Vašem životu brže nego što mislite. Počnite već danas. Šta je to što bi Vas nasmejalo?

RIBE

LJUBAV: Vrlo ste sposobna osoba, ali često se krijete iza maske i samim tim ne dozvoljavate da Vas ljudi bolje upoznaju. Pokažite svoju strast.

Možete propustiti veliku šansu u ljubavi ukoliko ništa ne uradite. Pokažite kako se osjećate i bićete zadovoljni krajnjim rezultatom.

POSAO: Imate zadatak da uspostavite bolje odnose sa drugim ljudima. Imate naviku da osuđujete druge i da na osnovu toga donosite zaključke o njima. Umjesto toga, potrudite se da budete što bolji prema tim ljudima.

ZDRAVLJE I SAVJET: Preambiciozni ste i ponekad zaboravite na zadovoljstvo koje možete imati u životu. Pokušajte osmisliti pitanja koja ćete svaki mjesec postavljati sebi i ta pitanja su u potpunosti na Vama.

Zapitajte se da li imate, na primjer dovoljno kupke u svom domu? Da li nosite odjeću koja odgovara Vašoj građi tijela?

Imate li svoje omiljeno voće u kući? I tako dalje… Uz malo razmišljanja o ovim i sličnim stvarima ćete doći do mnoštva ideja koje će Vam izmamiti osmijeh na lice.