POSAO: Ovnove očekuje dobra poslovna godina. Godina rada, ali i godina uspjeha. Već od samog početka godine osjetićete nalet pozitivne, kreativne energije koja će vam pomoći da se izborite sa svim dužnostima i obavezama vezanim za posao. Povoljan period će trajati minimalno do jeseni. Ova godina je dobra i za napredovanje na poslovnoj ljestvici, tj. traženje unapređenja ili povećanja plate. Važno je samo da budete mudri i da ne idete glavom kroz zid-kao što to obično radite! Budite prijateljski nastrojeni prema nadređenima, dobre veze i poznanstva vas mogu odvesti daleko u ovoj godini.

U drugoj polovini godine, neki Ovnovi će shvatiti da ih uopšte ne zanima ono čime se trenutno bave, pa će naglo odlučiti da promijene posao. Možda je vrijeme da više istražite svoju kreativnu stranu i posvetite se hobijima ili starim poslovnim željama. Nema ničeg lošeg u promjeni, samo budite sigurni da imate odgovarajuću podršku za ovaj poduhvat.

LJUBAV: Ovnovi mogu očekivati i stabilizaciju na emotivnom planu. Prethodna godina je bila burna po tom pitanju, za neke Ovnove čak i traumatična, ali ipak polako dolazi do rasterećenja. Ako ste u vezi ili u braku, potrudite se da u ovoj godini više slušate partnera i obraćate pažnju na njegova/njena mišljenja i osjećaje. Ne morate uvijek da impulsivno i samostalno odlučujete, poslušajte i drugu stranu, isplatiće vam se. U ovoj godini je za vas daleko bolje da manje pričate, a više slušate i opažate svijet oko sebe. Posebno obratite pažnju na ono što pričate tokom retrogradnog Merkura u oktobru 2020 – ishitrene izjave vam mogu prouzrokovati nepotrebne probleme.

Slobodni Ovnovi svoju sreću neka traže do početka proljeća. Družite se više sa prijateljima, idite na putovanje koje ste isplanirali za samo 24h. Na neobičnim mjestima možete sresti osobu iz inostranstva, sa kojom ćete imati dosta zajedničkih interesovanja. Baš taj susret može biti početak odlične ljubavne priče.

ZDRAVLJE: Zdravlje će vam biti generalno dobro ove godine, ali zapamtite da ćete se bolje osjećati i fizički i mentalno, ako više vremena budete provodili na otvorenom prostoru i u društvu više ljudi. Nemojte se zatrpavati poslom i čitav dan gledati u ekran telefona ili računara. Mogući su padovi energije i infekcije, posebno tokom jeseni i zime 2020.