– Moj kancer, sa kojim živim već 18 godina, bunio se, kako zbog njega nikada nisam bila lišena slobode kretanja, kako može ovaj kovid-19 da bude opakiji od njega koji se odavno nameračio da me ubije – kaže glumica

Eva Ras (79) živi sama u stanu u centru Vračara, ali kaže da je brojni glumci zovu da je pitaju da li joj nešto treba, te da se nekako snalazi za namirnice, s obzirom na to da spada u rizičnu grupu ljudi koji ne smeju da napuštaju svoj dom.

Imaju, naravno nekoliko sati nedeljno kada mogu da odu po namirnice, a njen pokušaj da nabavi sebi ono što joj je potrebno nije se dobro završio.

– To je moja prilika da izađem i ostanem lojalna građanka koja pod nogama može da oseti trotoare voljenog Beograda. Nisam ni spavala, gaće su mi se tresle od straha, ali sam tačno u četiri izašla iz stana posrćući, jer sam već izgubila kondiciju, sišla stepenicama i izašla kroz kapiju. Bilo je to prvog dana proleća. Na Bulevaru kralja Aleksandra srela sam šestoricu u beskućnika i petoricu narkomana, oni su se sami predstavili tražeći mi da im udelim neku kintu – počela je Eva za Gloriju.

– Red pred radnjom se razvlačio do u nedogled zbog poštovanja socijalne distance, i nisam ni stigla da uđem. Ali bila sam tri sata slobodna, bila sam na ulici, hvala vođama za “night shopping” od četiri do sedam časova, hvala nebesima i kosmičkoj prašini koja je padala po mojoj sedoj glavi. Drugi put sam prolazila pored zatarabljene Kalenićeve pijace, a u Nevesinjskoj ulici sam srela čopor od nekoliko crnih mačaka, tužnih, ni one nisu imale kome da preseku put svih ovih dana dok traje pandemija – nastavila je glumica.

– Moj kancer, sa kojim živim već 18 godina, bunio se, kako zbog njega nikada nisam bila lišena slobode kretanja, kako može ovaj kovid-19 da bude opakiji od njega koji se odavno nameračio da me ubije. Sve vreme sam se uvijala u šalove, nisam nigde mogla da kupim maske, a tokom “Trećeg bala vampira” zaustavio se i policijski džip kraj mene u Molerovoj ulici i oslovio me je divni, dragi policajac koji voli moje uloge – podelila je Eva priču sa ulice.

 

Glumicu je gest policajca dirnuo toliko da se silno isplakala.

– Odrastao je na serijama Siniše Pavića, pas Sima i gospođa Smiljka su njegovi omiljeni likovi. Dobila sam od njega na poklon ceo paket maski i smesta sam okačila prvu i napunila je dahom i suzama – zaključila je priču glumica.

(Telegraf.rs)