Elena Shilenkova (37) provela je šest godina uzgajajući svoje “bebe” do rekordne dužine kako bi dobila okladu s prijateljem koji je rekao da to ne može učiniti.

FOTO: PA life

Rekla je: „Moji nokti su sada najduži što sam ih imala, uzgajala sam ih s pažnjom posljednjih šest godina. Sve je počelo od oklade s mojim prijateljem, a sada su svi navikli na moj status ‘dugih noktiju’.

Elena odbija plivati ​​u moru, igrati tenis ili nositi rukavice unatoč niskim ruskim temperaturama – sve zbog svojih noktiju. Ipak, ide u teretanu, kuha, te izvšava svakodnevne aktivnosti poput većine.

Svoje duge nokte obrađuje od tinejdžerskih godina, a sada osjeća da je opterećena stalnom strepnjom kako bi se neki mogao slomiti – i često ima noćne more da će se probudit s kratkim noktima.

Ona kaže: “Nemam problema sa stvarima koje radim svakodnevno, samo neke stvari radim na drugačiji način od većine ljudi. Na primjer, rekla bih da je moj način tipkanja malo drugačiji.”

FOTO: PA life

“Samo trebam neprestano kontrolirati sve svoje pokrete … i pokušavam izbjegavati nagle pokrete i staloženo se ‘ponašati’ – nagli pokreti su moj neprijatelj,” kaže Elena.

Dodaje: “Nedostaju mi ​​rukavice – u Rusiji zna biti prilično hladno i moram staviti ruke u džepove.”

Iako se njezin odabir dužine noktiju možda neće svidjeti svima, kaže da ima i pozitivnih i negativnih komentara – posebno starijih ljudi.
No priznala je da joj neobično dugi nokti donose više muške pažnje.

„Kad sam bila dijete i išla u školu, već sam imala duže nokte od većine odraslih žena – ali moji su učitelji bili prilično tolerantni prema tome. Neki [ljudi] kažu tako su cool i traže selfie ili kažu da me poštuju zbog strpljenja,” kazala je Elena.

Pogledajte kako Elena vježba u teretani sa svojim dugim noktima:

“Ljudi vide hiljade lica i uvijek se izbrišu iz sjećanja – ali netko s noktima poput mojih nikada se ne zaboravljaju, zaključuje Elen.