Naviknuti na vrevu grada koji svake godine prima tisuće turista, ovi divlji sisavci od 20. ožujka, kada je uvedena obavezna izolacija za 44 milijuna Argentinaca, uživaju u dosad neviđenom miru i tišini

Morski lavovi koriste izolaciju nametnutu ljudima kako bi uživali u suncu na lučkom nasipu u ljetovalištu Mar del Plata, na zapadnoj obali Argentine.

Morski lavovi koje turisti rado promatraju na obali tog velikog grada sa 750.000 stanovnika, 400 km jugozapadno od Buenos Airesa, koriste krizu uzrokovanu koronavirusom kako bi se “prošetali” malo dalje nego što to obično čine.

 

Sada ih se nerijetko može vidjeti blizu parkirališta i ispred suvenirnica koje su trenutno zatvorene.

“Zbog ograničenja kretanja ulice su puste, pa morski lavovi idu dalje nego inače kako bi se zaštitili od vjetra”, rekao je za France Presse Juan Lorenzani, predsjednik fonda Argentinska fauna.

Naviknuti na vrevu grada koji svake godine prima tisuće turista, ovi divlji sisavci od 20. ožujka, kada je uvedena obavezna izolacija za 44 milijuna Argentinaca, uživaju u dosad neviđenom miru i tišini.

“Najveći primjerci teže od 350 do 500 kg”, podsjeća Lorenzani koji ističe da “sami mogu regulirati svoju temperaturu”. “Ako puše jak vjetar, traže sklonište”, dodaje.

“To je neobično”, priznaje Jorge Barcio, stanovnik koji je pošao u nabavku. “Životinje koriste situaciju kako bi se osjećale ugodnije”, zaključio j