Još jednom je srpski teniser pripomogao u nevolji, uz njega novac za privatni let dao i Miodrag Kostić.

Najljepša vijest dana u Srbiji glasi da su prikupljena novčana sredstva za lijek male Sofije Markuljević (1) i da će ona uskoro na put u SAD sa nadom da će se izliječiti od spinalne mišićne atrofije tip 1.

Njeni roditelji su obavijestili javnost da je novac prikupljen, te da će uskoro biti deponovan na račun bolnice u SAD, a da Sofija što prije krene i stigne tamo pobrinuo se, pored ostalih, i Novak Đoković, koji je, uz biznismena Miodraga Kostića, obezbijedio privatan let za malenu djevojčicu!

Još jednom je pokazao veliko srce naš as.

– Ako Bog da, plan je da u što kraćem roku izvršimo uplatu bolnici, uđemo u proces dobijanja viza i krenemo put Amerike. Poslije je sve u Božijim rukama. Prikupljena sredstva bi trebalo da budu dovoljna za tri mjeseca boravka u SAD. Nadamo se da neće doci do nekih nepredviđenih okolnosti. Posebno smo zahvalni Miodragu Kostiću i njegovoj kompaniji, kao i Novaku Đokoviću, koji su obezbijedili privatan avio let do Amerike, jer je njihova pomoć došla kao kruna ove akcije za bolji život naše Sofije. Bez njihovog angažovanja organizacija putovanja do Amerike u uslovima pandemije korona virusom ne bi bila tako lako realizovana. Naša borba se ovdje ne završava, jer i druga djeca čekaju na svoju šansu! Budite i dalje uz nas i još jednom hvala na podršci tokom cijele naše borbe!

Osim Novaku i Kostiću, Sofijini roditelji su naravno uputili i silne riječi zahvalnosti svima koji su pomogli da se novčana sredstva sakupe u ekspresnom roku.

– Dragi ljudi, želimo da vas obavijestimo da smo dobili potvrdu od fondacije Budi human i M:tel-a RS da su prikupljena novčana sredstva za liječenje naše Sofije i da smo USPJELI! Osjećanja su pomiješana, još nismo svjesni da smo na cilju. HVALA BOGU I HVALA SVIM DOBRIM LJUDIMA KOJI SU PODRŽALI NASU BORBU I DALI SOFIJI ŠANSU DA SE BORI! Hvala za svaki SMS, za svaku donaciju, za svaki lajk, šer, hvala na svemu što je omogućilo da se za malo više od 4 mjeseca borbe prikupe sredstva za liječenje. Sofija je ujedinila Srbiju, Republiku Srpsku i BiH, Crnu Goru, cijeli region i sve naše ljude u dijaspori i ova naša borba je dokaz da dobri ljudi još postoje svuda! Ogromnu zahvalnost dugujemo našem timu koji je prethodna 4 mjeseca vrijedno radio, danonoćno smišljao nove ideje, koji nam je davao snagu da idemo dalje i kad je bilo teško…

Izvor: telegraf.rs