Ako mislite da samo bake uživaju u heklanju iznenadiće vas priča o jedanaestogodišnjem dječaku koji je veliki ljubitelj ovog ručnog rada. Džona Larson je zahvaljujući heklanju postao poznat na internetu i danas ima preko 285.000 pratilaca na Instagramu, prenosi Ddl.

Džona je rođen u Etiopiji a usvojila ga je porodica u SAD. Sa pet godina otkrio je heklanje i nakon nekoliko odgledanih video uputstava na internetu već je ređao prve petlje. Vrlo brzo je postao pravi majstor za pravljenje rukavica, prekrivača, stoljnjaka.

 

Uz pomoć svoje majke Dženifer, Džona je napravio sopstvenu firmu preko koje prodaje svoje radove, a zahvaljujući popularnosti na internetu narudžbine samo pljušte. Dio zarade od prodaje svojih radova Džona donira djeci Etiopije.

 

Džona nije samo maestralan u heklanju, već mu i u školi ide odlično pa je preskočio jedan razred zbog brzog napredovanja. Sa majkom trenutno radi na pisanju knjige o heklanju, a planovi za dalju budućnost su mu veliki – želja mu je da jednog dana postane hirurg.