Želja jednog Australijanca, Denija Rouvlenda iz Kvinslenda bila je da posljednje sate svog života provede onako kako se zavjetovao na vjenčanju, u ljubavi i zajedno sa svojom suprugom, dok ih smrt ne rastavi.

Naime, neizlečivo bolesnom muškarcu koji mjesecima nije vidio suprugu ispunjena je posljednja želja kada su ga bolničari odveli u njen starački dom na posljednju posjetu svojoj supruzi.

Deka Deni Rouvlend prebačen je u bolnicu tokom posljednjih dana života uslijed borbe sa kancerom, kada su ga bolničari čuli da govori o svojoj supruzi Širli Rouvlend. Deni, koji se dugo borio sa rakom, planirao je da posljednje dane provede kod kuće sa porodicom.

Prema tvrdnjama zaposlenih u bolnici u Kvinslendu, Deni je imao telefonski poziv sa suprugom prije nekoliko mjeseci, što bi ujedno bio i njegov posljednji kontakt sa ljubavlju svog života.

“Pred kraj bitke sa rakom, hrabri Deni se utješio činjenicom da odlazi pod njegovim uslovima – u sopstvenoj kući u Torbanlei i okružen porodicom. Međutim, nedostajao je jedan detalj, njegova supruga Širli je u međuvremenu premještena u obližnji starački dom”, objasnili su ljekari bolnice u Kvinslendu.

Kada su čuli za njegovu posljednju želju, bolničari Alan, Samanta i Džošua odlučili su da pomognu da se par ponovo sastane na posljednje zbogom. Kad su stigli do staračkog doma, Denija su odveli u sobu da vidi Širli.

Par, oboje u bolničkim krevetima, proveli su zajedno vrijeme držeći se za ruke.

Nekoliko dana kasnije, Deni je posljednji put udahnuo utješen uspomenom da je držao ženu za ruku i obećanjem da će njegova ljubav trajati vječno.