Samohrani otac iz Italije je protekle dve godine na društvenim mrežama dokumentao priču o roditeljstvu koja će ljudima otopiti srca i izmamiti osmeh na lice.

14.10.2019. – 08:31h

Luka Trapaneze (41) usvojio je devojčicu Albu 2017. godine kada je imala nepune dve nedelje, nakon što je kao homoseksualac i samac imao teškoće prilikom usvajanja.

Zbog toga nije oklevao kada su ga pozvali i rekli mu da Alba može da bude njegova ćerka. Devojčicu je prethodno odbacilo 20 porodica, uključujući i njenu, zbog njenog stanja.

Alba je rođena sa Daunovim sindromom, ali je to Luki nije smetalo da je primi u svoj dom i pruži joj roditeljsku ljubav. Zajedno s bivšim dečkom, u Napulju je osnovao humanitarnu organizaciju za hendikepirane osobe. Organizovao im je kurseve kuvanja i odlaske na pozorišne predstave. Zbog tog iskustva bio je siguran da će moći da brine o detetu s posebnim potrebama, piše Srbijadanas.

Već dve godine Luka i Alba se ne razdvajaju, a njihove svakodnevne dogodovštine prati više od 100.000 ljudi.

– Ona bi se po ceo dan igrala, jela i plesala. Voli da bude među ljudima, zbog toga često idemo u park ili muzej – kaže Luka.