Stariji muškarac i njegova supruga, iako dementni, uspeli su da pobegnu iz doma za stare u Tenesiju, koristeći Morzeovu azbuku.

Dekica je, naime, iskoristio veštine koje je naučio dok je služio vojni rok, pa je sebe i svoju dragu uspeo da “izvuče” iz doma koji ima visok nivo obezbeđenja.

U nameri da sa svojom suprugom pobegne, muškarac je pažljivo slušao zvuk tipki elektronskih vrata i tako je uspeo da provali šifru za otključavanje.

Osoblje dugo nije moglo da ustanovi kako su uspeli da pobegnu kada se vrata automatski zaključavaju i potrebno je uneti šifru da bi se vrata otvorila.Kada su supružnike konačno pronašli, deka je objasnio da je iskoristio “moć Morzeove azbuke” koju je naučio u vojsci.

Baka i deka su vraćeni živi i zdravi, a država je kaznila dom novčanom kaznom u iznosu od 2.000 dolara. Zbog incidenta, koji je mogao tragično da se završi, osoblje u domu je pojačalo nadzor nad štićenicima. Takođe, obećali su da će dementnog deku češće izvoditi napolje, kako ne bi opet poželeo da pobegne, a njihova ćerka je rekla da će oca i majku češće obilaziti.

(Telegraf.rs)