Ljubav, privrženost i odanost, koju životinje unose u naš život, ponekad je veoma teško opisati rečima, te su dela ono što govore više od bilo koje napisane reči. Jedan od simobola odanosti, svakako je pas po imenu Panda, koji je po izuzetno hladnom vremenu, ležao pored svoje prijateljice Lusi, koja se nalazila između šina pruge, bez mogućnosti da se pomeri.

Čitav događaj se odigrao pre četiri godine u blizini grada Užgorod na zapadu Ukrajine, ali je pre nekoliko dana ponovo postao viralan na društvenim mrežama. Snimak je napravio Denis Malafejev, nakon čega ga je uz opis događaja postavio na svoj profil na Fesjbuku, gde je snimak pregledan više od milion i šesto hiljada puta.

– To je tako dirljiva priča. Panda je bio tamo dva dana. Ne znam kako bih to nazvao. Je li to instinkt, ljubav, prijateljstvo ili lojalnost? Znam samo da tako nešto ne bi uradili neki ljudi. Trebalo bi da smo naučili nešto iz ovoga. Ako neko prepozna ove životinje neka mi se javi – rekao je Malafejev.

Ova priča, na sreću Lusi i Pande, imala je srećan kraj. Nakon što su danima prolazili vozovi iznad njih, zahvaljujući Denisu i njegovoj porodici, rane keruše Lusi su zalečene, a njih dvoje su zajedno smešteni u lokalni azil.

 

Izvor:blic.rs