Postoji jedan balkon u Zemunu za koji deca iz komšiluka dobro znaju. To je baka Zagin balkon, a ono što se svakodnevno događa ispod njene terase, već četiri godine usrećuje mnoge mališane. Ona, naime, svakodnevno deli deci slatkiše.

– Sva deca mi šalju poljupce, mašu mi. Uzvratim im i popričam sa njihovim roditeljima – priča baka Zaga.

Zagorka Trajković poznatija kao baka ZagaFOTO: RTS / SCREENSHOT
Zagorka Trajković poznatija kao baka Zaga

Zagorki Trajković se nije ispunila želja da bude učiteljica, ne zna da peva, pa je kako kaže “morala da završi ekonomsku školu”.

Nekada je priznaje mesila kiflice i pogačice, a danas kada su pravila stroža, morala je da pita svoju ćerku šta od slatkiša da deli deci iz obližnjeg vrtića, kao i mališanima koji svakodnevno prolaze njenom ulicom.

– Moja ćerka je doktor i ona je najbolje mogla da mi objasni i predloži šta da delim deci, jer sam imala razne ideje, pa smo zajedno odlučile šta je najbolje – objašnjava baka Zaga.

Slatkiši moraju da budu upakovani jer se često desi da sa terase sa drugog sprata ne padnu baš u ruke mališana.

Baka Zaga, kojoj su deca nadenula ovaj nadimak, u tačno određeno vreme deli slatkiše.

Najčuvenija terasa u ZemunuFOTO: RTS / SCREENSHOT
Najčuvenija terasa u Zemunu

– Kad je lepo vreme, oni mi mašu i pitaju me da li imam bananice, a kad je hladnije, sačekam 15.00, obučem se i ceo sat stojim ili na prozoru da mi je toplije ili na terasi – kazala je ona.

Ona podeli po koji slatkiš i kada se vraća iz prodavnice, uvek ih ima po džepovima. Njena sreća je nemerljiva i zato planira ovo da radi, kako je rekla, sve dok je živa.

 

Izvor:blic.rs