Putnik na letu od Orlanda ka Los Anđelesu, Isais Hernandez (62) doživio je srčani zastoj. U pomoć mu je priskočio bolničar Toni Aldapa koji mu je pružio reanimaciju praćenu vještačkim disanjem, međutim Hernandez je nažalost preminuo, a kasnije se ispostavilo da je bio inficiran Kovidom-19.

Aldapa koji je bolničar Hitne pomoći u Los Anđelesu kaže da nije znao da li čovjek ima korona virus, ali da nije oklijevao da mu pruži pomoć, piše “Insajder”.

“To zapravo nije ni bilo važno. Ionako sam nakon toga pratio protokole, bio u karantinu i testirao se”, kaže Aldapa.

Budući da je nesrećan čovjek doživio srčani zastoj na letu kompanije “Junajted”, let je brzo preusmjeren za Nju Orleans.

Aldapa je potom otišao u karantin, a nekoliko dana je imao simptome kovida – umor, bolove u tijelu, glavobolju i kašalj. Ipak, čak tri testa su pokazala da je negativan.

“Kada se osvrnem unazad, ne bih ništa drugačije uradio. Znajući da imam znanje, obuku i iskustvo za pomoć, nisam mogao da sjedim skrštenih ruku i gledam kako neko umire”, rekao je.

Nažalost, preminuli Hernandez pretpostavljao je da ima Kovid, budući da je par dana prije smrti izgubio čulo mirisa i ukusa, ali o tome nije obavijestio avio-kompaniju.