Ništa u životu nam se ne dešava bez razloga. Mudri ljudi znaju da nam se sve u životu vraća kao bumerang i zbog toga se trude da svoj život ne ispunjavaju sa negativnostima. Oni vjeruju da karma postoji i da svako u životu dobije ono što zaslužuje.

Planiranjem osvete možete naštetiti samo sebi jer se loše stvari uvijek vraćaju tamo odakle su potekle. Evo nekoliko razloga koji će vam pomoći da osvetu vidite na drugačiji način. Dajte karmi priliku da radi svoj posao.

1. Karma svakoga pronađe, a to je zanimljivije od bilo kakve osvete; Što više svoju dušu ispunite sa negativnošću to su veće šanse da vam se loše stvari dešavaju.

Na primjer, ako zanemarite patnju koju vam je nanijela druga osoba, ta osoba će biti zarobljena u vlastitom bijesu, a karma će ga natjerati da plati dvostruko, čak i trostruko bez vaše pomoći. Kada odlučimo da se nekome osvetimo postoji velika šansa da nas proganja osjećaj krivice.

Ne zaboravite da će karma udariti pravo u cilj i kazniti počinioca za njegova nedjela.

2. Ne prljaj se osvetom; Svaki čin u našem životu ima posljedice. A posljedice plaćamo sami. Ali sa druge strane, karma od vas neće zahtijevati plaćanje.
Osim toga, niste joj potrebni da učestvujete u njenom radu i to je ono što je najbolje od svega. Vaša savjest će biti čista pred osobom koja vas je povrijedila.Mudra osoba neće dopustiti da osjećaj osvete utapa glas razuma. Uostalom, sve za čim ste težili, neumorno radeći, u trenutku će nestati zahvaljujući glupoj osveti. Budite hrabri, krenite dalje sa svojim životom.

Nastavak na sledećoj strani…