Kad je Pam Willis vidjela vijest na facebooku o sedmero male djece kojima je potrebna  obitelj , znala je da im je trebala otvoriti svoj dom.

 

Kako kaže istog trenutka osjetila je da baš ona i njen suprug Geri treba da budu ti koji će ovoj djeci otovriti vrata svog doma. Osjećala je da je to njihova misija.

Njih dvoje imaju petoro biološke djece i već su prihvatali djecu kao hraniteljska porodica, ali nikada nisu razmišljali o usvajanju.

Sedmoro braće i sestara, godinu dana proveli su u hraniteljskoj porodici nakon saobraćajne nesreće u kojoj su izgubili oba roditelja.

Iako su dobili na hiljade ponuda od strane porodica koje bi ih usvojile, djeca su ipak dodeljena Pam i Geriju.

 

Pam je otkrila da je zbližavanje sa djecom bilo veoma teško zbog traume kroz koju su prošli.

Nisu imali povjerenja prema novim roditeljima, a djevojčica Rubi ponašala se kao odrasla osoba jer je kao tako mala postala majka svojoj braći i sestrama.

“Jedne večeri došla je u moju sobu, upitala sam je: “Da li si nešto ružno sanjala?”, rekla je: “Ne, samo sam htjela da se uvjerim da si još uvijek tu,” ispričala je Pam.

 

Ovi ljudi ogromnog srca prošlog avgusta usvojili su svo sedmoro djece: Adelina (15), Rubi (13), Aliciju (9), Entonija (8), Aubrielu (7), Lea (5) i Ksendera (4).

“Oni su nama dali drugu šansu da budemo roditelji, a mi smo njima postali drugi mama i tata. Oni su naša druga sedma šansa,” napisala je Pam u jednoj objavi na društvenim mrežama.