Hrabri Bosanac Elvis Tuzlak, poreklom iz Bosanskog Šamca, rizikovao je pre nekoliko dana u švajcarskom Bernu svoj život spasavajući povređenog vozača kombija. Njegov herojski čin utoliko je veći, jer niko drugi nije hteo da priđe vatrenoj buktinji.

Prema pisanju medija, policija je 16. aprila dobila dojavu o saobraćajnoj nesreći. Kombi je iz još nepoznatih razloga skrenuo s puta i udario u stablo. Posle sudara, vozilo se zapalilo.

Vozača (57), koji je izgubio svest, izvukle su dve osobe, koje su se zatekle na mestu događaja i odvele ga na sigurno. Jedan od spasilaca je Elvis Tuzlak, koji je odmah reagovao uklonivši vozača iz vozila i pruživši mu prvu pomoć.

Tuzlak je pojasnio da se nesreća dogodila u blizini štamparije u kojoj on radi. Povređeni vozač kombija doživeo je nesreću nakon što je preuzeo novine iz štamparije.

“Radim 200 metara od tog mesta i moj drug je dolazio autom i video šta se desilo i mene nazvao. Rekao sam da dođe po mene i mi smo došli na lice mesta. Tamo je već bilo nekoliko parkiranih vozila i niko nije hteo da pomogne, jer je vozilo već bilo u plamenu. Pogledao sam u unutrašnjost vozila, vozač je pao na suvozačevo mesto i već je vatra na vozačevom mestu zahvatila vozilo. Onda sam otvorio vrata, izvukao ga jedno pet metara na travu. Pet sekundi kasnije, vozilo je eksplodiralo”, ispričao je Elvis Tuzlak.

Vozača je potom zbrinula ekipa Hitne pomoći, a potom su ga odvezli u bolnicu.

Tuzlak je kasnije saznao da je 57-godišnji vozač doživeo srčani udar.

Istakao je još jednom svoje ogorčenje zbog činjenice da su na licu mesta pre njega bila četiri vozila i da su ljudi, videvši vatru, okrenuli glavu.

Inače, Elvis Tuzlak već 18 godina živi u Švajcarskoj. Oženjen je i otac je tromesečne devojčice.

Kurir.rs/Avaz.ba