Iako Mars, vladar ovog znaka, nosi u sebi agresivnu energiju, koja može biti destruktivna, upravo on čini Ovnove pobjednicima. Ovan voli da je uvijek prvi i prvi u svemu.

Međutim, to nije samo takmičarski duh i ljubav prema pobijedi, već ljubav prema životu. Ovan vlada prvom kućom prirodnog horoskopa, koja označava rađanje, energiju, impuls, početak života…

Kao prvi znak Zodijaka Ovan ima savršen horoskop. Naime, sve kuće su prirodno raspoređene, što znači da na neki način sve služe njemu. To znači se u životu Ovna sve odvija po prirodnom redu.

Mars u prvom polju daje Ovnu jaku energiju, koja ga uvijek čini mladim u duši, borbenim, pokretninim, uvijek spremnim na akciju, kojom realizuje svoje ciljeve.

Kako bi se jasnije dao opis o kakvom se znaku radi, prisjetite se nekog od mečeva slavanog boksera Vladimira Klička. Kada ga vidite u ringu, osjetite pravi muški princip, kroz njegovu pojavu i držanje.

Sam njegov ulazak u ring je pobjeda. Uvek fer, sportista bez premca, to je Kličko – Ovan.

Ovan je uvijek spreman da prizna poraz i pruži ruku boljem od sebe.

Spreman je da uradi sve da bi pobijedio, ali za njega pobjeda nije pobjeda ako je osvojena kvarnim udarcima. Ovan je gladijator u borbi s lavom.

Najbolji sportisti, ratnici i osvajači rođeni su baš u ovom znaku ili se može reći da je Ovan rođen da ostvari šta god zamisli.

Muškarac rođen u ovom znaku je oličenje muškosti, pun energije, sportista, avanturista, ratnik, borac… i uz to je veoma lojalan.

Obično nema problema s kilažom, često ćete ga prepoznati po dječijim očima, vižljastim mišićima, osmjehu, adrenalinu…

U ljubavi i porodičnom životu su takođe jako korektni. Veoma vole djecu i kad se ožene, žena im postaje centar sveta.

Zaljubljive su prirode, puni pozitivne energije, a kada se Ovan zaljubi, cijeli komšiluk to osjeti, jer su u stanju da se danima lickaju i dotjeruju.

Nikad ne odustaju od svog plijena, samo mogu praviti kratke pauze u svojim osvajanjima. Kada osvoji plijen, ume da se ohladi, pa ga valja stalno izazivati.

Što se tiče ostvarivanja karijere i društvenog statusa, Ovnovima to dolazi kasnije u životu, zbog 10. polja u Jarcu i Saturna koji vlada tim poljem.

Žena rođena u ovom znaku je, na prvi pogled, prava amazonka, ali to je u stvari divna, nježna i emotivna dama koja traži muškarca u pravom značenju te riječi, to jest, nekog ko je jači od nje.

Odlične su majke, privržene domu, djeci, a i svojim majkama.

Vrhunske su domaćice, ali sve to ih ne sprečava da imaju i karijeru, jer one prosto moraju da budu ostvarene kroz sve. Ne traži muškarca da je materijalno obezbijedi, već da ima „dostojnog protivnika“.

Obično su veoma vitke, privlačnog vižljastog tijela, pune pozitivne energije, a najinteresantnije od svega je to što, za razliku od pripadnica ostalih znakova Zodijaka, imaju muški mozak.

Mars je planeta koja vlada i znakom Škorpije, ali u tom znaku on seje smrt, dok u Ovnu stvara život. Da nema Marsa u Ovnu, život na Zemlji ne bi postojao.

Bilo bi slike bez zvuka, tona, pokreta… jer upravo ovaj znak jedini ima energiju koja pokreće sve.

Zašto se roditi baš u ovom znaku? Ako želite da ste apsolutni pobjednik u svemu, to ćete uspeti samo ako ste Ovan. Njegova parola je – rodi se kao Ovan i stvaraj život.