Stenli i Mavis Harbor iz Boltona nisu se videli od februara prošle godine, nakon što je Mavisa poslednji put posetila svog supruga uoči proglašenja pandemije virusa korone. Sada su ponovo zajedno.

Prošlog februara 83-godišnji Stenli nije ni slutio da neće videti svoju suprugu čitavih godinu dana. U septembru 2019. godine on se preselio u dom za negu starijih zbog demencije. Karantin i posebne mere u domovima trajali su previše dugo za ovaj par. Nisu se videli punih godinu dana.

Mavis Harbor
FOTO: PRITNSCREEN

Da bi konačno bili zajedno, Mavis se takođe preselila u isti dom. Uselila se početkom januara, a njihov dirljiv susret, snimljen je od straneosoblja.

Stenli se uselio u dom u septembru 2019. godine zbog pogoršanja demencije, a Mavis i on su se poslednji put videli u februaru prošle godine, malo pre proglašenja pandemije korona virusa, izvestio je Manchester Evening News.

Mavis gotovo godinu dana nakon toga nije mogla da poseti supruga.

Ovoje su priznali da su se osećali izgubljeno protekle godine, jer su bili nerazdvojni od slučajnog susreta kada su se zaljubili, na prvi pogled, krajem 1950-ih. Nakon ponovnog susreta, oči su im bile pune suza, a neki od osoblja nisu mogli da obuzdaju emocije.

Stenli je pozdravio svoju suprugu buketom cveća.

– Nisam mogao da verujem kada sam video Mavis, bilo je to poput sna – rekao je.

– Drago mi je da vidim Stenlija. Toliko mi je nedostajao da sam stalno plakala. Srećna sam. Nikad više ne želim da se odvajam od njega. Osećam se izgubljeno bez njega – rekla je Mavis.

Mavis Harbor
FOTO: PRITNSCREEN

Kurir.rs/I.B/Mirror