Ovaj Britanac je imao samo 24 godine kada mu je dijagnostifikovan rak, ali nikada nije odustajao od borbe da pobijedi bolest.

„Bilo je to posljednje što sam očekivao da čujem. Bila je to vrlo rijetka bolest i vrlo agresivna. Već je vrlo uznapredovala. Nisam mislio da ću dočekati Božić“, kazao je Šo.

 

Ispričao je da je nakon saznanja da boluje od raka odlučio da nekada putuje svijetom ako uspije da pobijedi ovu tešku bolest.

„Tog dana imao sam na umu samo jednu ideju. Mislio sam da ako ipak poživim malo duže da putujem svijetom“, kazao je Šo.

Ističe da ljudi uvijek imaju priliku da sami kreiraju prilike i mogućnosti, čak i kada se suočavaju s teškim situacijama i izazovima kao što su bolesti.

Šo je krenuo na put biciklom u januaru 2020. godine, ali se ipak vratio u Englesku u martu zbog pandemije koronavirusa koja je pogodila cio svijet.

U avgustu je ponovo odlučio da krene, te je stigao do Istanbula nakon što je prethodno prošao kroz Francusku, Njemačku, Austriju, Sloveniju, Slovačku, Srbiju, Rumuniju, Moldaviju i Ukrajinu.

 

Ove sedmice planira da napusti Istanbul i da se uputi ka Kini, vozeći bicikl kroz Iran, centralnu Aziju, Pakistan i Indiju.

Snimke i fotografije o svom putovanju objavljuje na društvenim mrežama i na taj način prikuplja pomoć za nevladine organizacije koje pomažu osobama oboljelim od raka.

 

Osim što prikuplja novac za ove organizacije, ovaj odlučni Britanac ljudima želi da prenese iskustva o borbi s rakom, ali i da upozna nove zemlje, kulture i ljude, prenijela je Anadolija.