Foto:istock

Ko zna bolje i više životu nego baka? Bake su pokupile svu mudrost ovog svijeta i mnoge od njih su podijelile sa nama.

Prikupili smo najbolje izreke baka širom svijeta: „Sreću morate tražiti u sebi. Ne tražite od muškarca da vam obezbijedi sreću, učinite to sami. Niko neće usrećiti ženu sve dok ona ne pronađe sreću i sklad u sebi. ” “Nema potrebe zavidjeti, ogovarati, ljutiti se.

Ništa se od ovoga neće promijeniti, osim što će se vaše unutrašnje stanje pogoršati, a na koži će vam se pojaviti bore. ” “Ne ulazite u sukobe drugih ljudi i ne mješajte se u tuđa posla, ostanite pristojni i nepristrasni pod svim okolnostima.”

“Nikada ne idite u posjetu praznih ruku, to je loša navika.” “Nikada se nemojte glasno i previše smijati. Umjesto toga, bolje je samo se nasmiješiti i ništa više. ” „Ne nosite tamne cipele tokom dana, to je loša sreća. Čak i ako samo odete iznijeti smeće, pobrinite se za svoj izgled, morate izgledati kao žena. ”

„Žena uvijek treba imati lijepu frizuru, i to bi trebali učiti djevojčice od malih nogu. Svaka žena se može ošišati na kratko, ali ne mogu sve njegovati dugu kosu”. “Nikada se nemojte zaljubiti u muškarca zbog njegovih zuba. 50 godina kasnije ćete se jako razočarati”.

“Na kraju ispada da se žene udaju za muškarce samo zbog jedne stvari. A na kraju ispada da ni u tome nisu baš sjajni.” “Nekada je potrebno da se pretvaramo pred muškarcima. Kad glumimo da ne možemo otvoriti teglu tada im raste ego, vjerujući da su nam korisni. Zato nekad odglumite da je ne možete otvoriti”.