Juanita Fitzgerald poštivala je zakon cijeli svoj život. No, sve se to promijenilo nakon čak 94 godine. Nesretna baka nikada nije mislila da će dočekati 94. godinu. Ujedno nikada nije mogla zamisliti da će provesti svoj 94. rođendan u zatvoru.

Fitzgerald je boravila u Franklin House domu za stare i nemoćne. Ona i dom imaju drugačije priče o tome zbog čega je ova starica završila u zatvoru. Uprava doma tvrdi da je starica odbila platiti stanarinu za 3 mjeseca jer će očekivala da će ubrzo umrijeti.

Osoblje ju je godinama pokušalo izbaciti iz doma

Fitzgerald je inzistirala da je pokušala platiti nakon što je zaboravila isto ranije učiniti, no da dom nije htio primiti njezin novac. Sumnja da je to učinjeno namjerno kako bi ju izbacili jer joj je bila potrebna dodatna njega. Ona tvrdi da ju je osoblje pokušavalo godinama izbaciti iz doma.

Kada je imala 93 godine pojavile su se mnoge liječničke potrebe kojima mnogi zaposlenici nisu bili voljni udovoljiti. Kada je propustila platiti jedan mjesec, voditelji doma su skočili na priliku da ju izbave.

Najprije su pretpostavili da će Fitzgerald naći drugi smještaj te su odbili prihvatiti njezin novac. No njoj je u domu bilo lijepo, imala je prijatelje te je odbila otići. Mjeseci su prošli, a voditelji doma su počeli inzistirati da se starica iseli. Rekli su da neće prihvatiti njezinu stanarinu, a na koncu su pozvali policiju.

Kada je policija stigla, nisu htjeli ni saslušati jadnu bakicu, nego su samo razgovarali s upravom doma koja je tvrdila da je Fitzgerald uljez iako je u domu živjela od 2011. godine. Policija je staricu stavila u lisice. Nakon što je pokušala leći na pod policija ju je izvukla iz doma.

 

Baka je bila najstarija zatvorenica u zatvoru

Fitzgerald je shvatila da će ići u zatvor. Morala se naviknuti na novi život. Bila je daleko najstarija zarobljenica te su se čak i zločinci, koji su vidjeli mnogo groznih stvari u životu, zgrozili nad time što je 94-godišnja starica stavljena u zatvor i tretirana kao najgori zločinac.

Na svu sreću, Fitzgerald je nakon nekoliko dana stupila u kontakt s prijateljem koji je platio jamčevinu te ju oslobodio.

Provela je praznike s prijateljem pokušavajući naći novi dom i pripremajući se za suđenje.

Uskoro je javnost saznala za njezinu priču. Ljudi su se počeli žaliti svima upletenima, a optužnica protiv starice odbačena.

Grozno je kroz što mora prolaziti

Na žalost, Fitzgerald je morala naći novi smještaj. Uselila se u motel dok je lokalna vlada pokušala naći novi dom za nju. Za to vrijeme sva je njezina ušteđevina gotovo nestala.

Čini se da će ova baka morati provesti ostatak života živeći u motelima, a sve zahvaljujući ljudskoj nemoralnosti. Zaista je grozno što je u svojim posljednjim godinama morala proći kroz nešto tako loše.

 

Izvor