Neki je znaju kritikovati zbog njene posesivne prirode te joj često znaju prigovoriti kako uvijek želi da kontroliše situaciju. Međutim, zar svi nemamo mane? S druge strane, određene osobine koje žena rođena u znaku Bika posjeduje izdvajaju je od većine drugih žena. Evo i koje su to.

Snaga

Iako spolja može djelovati krhko, unutrašnja snaga žene rođene u znaku Bika toliko je velika da može nadjačati skoro svakoga. Ona ne prihvata poraz tako lako te ima snagu i hrabrost da se zauzme za ono u šta vjeruje.

Odanost

Tipična osobina žene rođene u ovom znaku svakako je odanost. Iako može imati mnogo prijatelja i poznanika, ona će biti lojalna samo odabranima i od njih će očekivati isto. Uvijek je spremna da pruži podršku ili savjet, ali i lako će se razočarati ukoliko to njoj ne bude pruženo kada joj je potrebno. Prilično je izbirljiva, kada je riječ o odabiru partnera i često joj je potrebno dosta vremana da nađe srodnu dušu. Jednom kada se to desi, ona postaje veoma odana svom izabraniku.

Kreativnost

Kreativnost i umjetničke sposobnosti žene rođene u znaku Bika apsolutno su vrijedne pomena. Kada svi razmišljaju u istom pravcu prilikom rješavanja problema, ona će naći sasvim drugi pristup. To joj je jednostavno u krvi. Upravo po tome se izdvaja od drugih. Najuspješnija je u poslovima koji zahtijevaju kreativnost i najčešće takve poslove i bira.

Šarmantnost

Pod “upravljanjem” planete Venere, žena rođena u znaku Bika poznata je po šarmu i neodoljivosti. Ona je veoma zabavna i “srce” je svakog okupljanja, bez obzira da li je to kancelarijski sastanak ili večernji izlazak. Njen jedinstveni magnetizam čini je veoma popularnom i poželjnom kod pripadnika suprotnog pola.

Pouzdanost

Ako postoji osoba na koju se u potpunosti možete osloniti, onda je to žena rođena u znaku Bika. Ukoliko ste joj nešto povjerili da uradi, neće se smiriti dok to i ne ispuni pa čak i da je cijeli svijet protiv nje.

Staloženost

Histerični ispadi, drama i provokacije u javnosti karakteristike su koje ova žena ne posjeduje i kojih se gnuša. Žena rođena u znaku Bika će se uvijek zauzeti za sebe, ali će to uraditi na veoma staložen način i veoma teško ćete je izbaciti iz takta. Međutim, ukoliko se to ipak desi, bolje vam je da bježite koliko vas noge nose.

Emocionalna snaga

Žena rođena u znaku Bika emocionalno je snažna i može se nositi sa ogromnim količinama stresa. Veoma rijetko popušta pod pritiskom, bez obzira da li je u pitanju posao ili porodica. Ona najčešće neće pokazivati znakove uznemirenosti niti će se žaliti. Oslanja se na svoju snagu i nezavisnost kako bi se izborila sa svim problemima i preprekama na koje naiđe.

Nezavisnost

Ovo je jedna od osobina po kojima je žena rođena u znaku Bika najprepoznatljivija. Ona zna kako sama da uradi šta treba i svakako se ne plaši da na sebe preuzme rizik ili da vodi druge. Najčešće voli da radi sama, a ne u grupi. Ona je uporna kada situacija to zahtijeva, ali joj ne smeta kada neko drugi preuzima vodstvo, posebno ako je riječ o emotivnom partneru.