Kao neko ko je vaše krvi i čija je reputacija površno vezana za vašu, svoju sestru uvijek branite. Ona je s vama oduvijek, još dok je bila naivna klinka koja se nonšalantno smijala šalama koje nije razumjela. Ona ne samo da vaše porodične fotografije čini srećnijima i živahnija već i vas čini ispunjenijom i srećnijom osobom. Evo zbog čega je ona najbolji poklon koji ste ikada dobili od vaših roditelja.

Ona vam je pomogla da izgradite svoj karakter. Možda joj po naravi i niste slični, ali ona je sigurno bila osoba na koju ste se ugledali kada ste odrastali. Pomogla vam je da izgradite svoj karakter. To nije uvijek bilo zabavno, ali sada kada razmislite o tome, sigurno je bilo veoma zanimljivo i, u svakom slučaju, poučno.

Ona vam daje najiskrenije modne savjete. Dok ste bile tinejdžerke, posuđivale ste odjeću jedna od druge. Sada, kada ste odrasle, to još uvijek radite (doduše, veoma rijetko), a vaša sestra je i vaš najiskreniji modni kritičar. Čak iako vam ukusi nisu slični, ona će uvijek biti prva u redu da vam kaže da li je nešto za vas ili ne. Iskreno.

Ona je osoba koju ste kopirali. Vaša starija sestra vas je naučila mnoge stvari, od korištenja pegle za kosu do načina kako da se zauzmete za sebe. Kopirali ste njen način govora, hoda i ponašanja i to je bilo sasvim u redu. Štaviše, veoma ljupko i simpatično.

Ona je vaš savjetodavac. Kome se prvo povjeriti, ako ne sestri? Ona će uvijek pokušati da vam da savjet, a neće se na vas ljutiti ukoliko je ne poslušate. Znate da vam želi najbolje i upravo je ona prva osoba s kojom najčešće pričate kada stvari krenu nizbrdo.

Ona je jedina osoba koja može sa vama pričati o porodici. Naravno, kada dođe do određenih problema u porodici često ćete “utjehu” potražiti u prijateljima. S druge strane, vaša sestra svjesna je situacije i ima potpunu dozvolu da pravi šale na račun članova vaše porodice. Znate da ne misli ozbiljno i da joj je cilj da vam kroz šalu pokuša pomoći da riješite problem.

Ona je vaša bezuslovna podrška. Bez obzira na to što je, dok ste bile djeca, između vas bilo konfliktnih situacija, vaša sestra je uvijek uz vas kada vam je potrebno. Ona vam je bezuslovna, iskrena podrška u svim životnim situacijama.

Sigurno ste se često prepirale i išle jedna drugoj na živce dok ste bile klinke i kada ste zagazile u tinejdžersko doba. To je neminovno i ne postoje sestre koje se, s vremena na vrijeme, nisu posvađale oko nečega. Međutim, kako ste odrastale, shvatile ste da su vaši životi bogatiji i srećniji, jer imate jedna drugu. Prve ljubavi, prva slomljena srca, prvi posao, prvo dijete – uvijek ste bile tu jedna za drugu. I tu uvijek trebate i da ostanete. A, sada, podignite slušalicu i kažite joj koliko je volite.

Autor: minimagazin.info