Jeste li se ikada našli u napetoj ili neugodnoj situaciji u kojoj sve što vam padne na pamet zvuči previše jadno ili glupo da biste izgovorili? Sigurni smo da takvih situacija mora biti više. 

Što radiš? Pokušajte pronaći izgovore za odlazak ili jednostavno otići? Naravno, zašto ne? To je najlakše učiniti. Ali, jeste li ikada pomislili da se nasmiješite i dopustite svom osmijehu da govori? Ne baš, zar ne?

Osmijeh je najmoćnije ljudsko sredstvo. Dovoljno je jak da rastopi čak i najtvrdokornija srca, a opet dovoljno delikatan da nikada ne prouzroči nikakvu štetu, osim ako se ne učini na sarkastičan način.

Čak i terapeuti sugeriraju da se treba što češće smješkati kako bi se održalo raspoloženje i raspoloženje.

Ovdje navodimo 5 razloga koji će vas uvjeriti da se smiješite češće i češće nego ikad.

To je čarobni štapić za rješavanje problema

Ako se radi o situaciji ili osobi od koje dobivate negativne vibracije, a odlazak nije opcija, pokušajte mu se nasmiješiti i spojiti to s komplimentom.

Bez obzira na to koliko je osoba nepristojna, velike su šanse da će ova vaša slatka gesta proširiti svoju čaroliju i učiniti da se osjeća pomalo neugodno zbog načina na koji se ponaša.

Čak i ako neće, moći ćete uspješno ploviti kroz taj određeni trenutak.

To je sredstvo protiv stresa

Nalazite se u sobi za sastanke sa svojim šefom i kolegama. Vode se ozbiljni razgovori, a onda u prostoriji zavlada zaglušujuća tišina. Nitko ne zna što sada učiniti.

Preuzmi inicijativu, nasmiješi se i reci nešto. Bilo da se radi o šali koju želite iskaliti, ili komplimentu koje želite uputiti nekome, ili je to samo prijedlog za sljedeći poslovni potez, osmijeh će olakšati situaciju, ne samo vama, već i svima u prostoriji . Zašto pitaš? Jer osmijeh pomaže mozgu da otpusti endorfine, hormone protiv stresa.

Nastavak na sledećoj strani…