ŽIVOT ĐORĐA BALAŠEVIĆA OBELEŽILA VELIKA TRAGEDIJA O KOJOJ NIKAD NIJE PRIČAO: O tužnom događaju se ne zna ništa, a 2 sedišta na koncertu su UVEK PRAZNA za njih (VIDEO)

399

Život Đorđa Balaševića obeležili su brojni lepi, ali i tužni trenuci. Rođen je 11. maja 1953. godine u Novom Sadu i odrastao je u kući u Ulici Jovana Cvijića, koja se pominje u njegovoj pesmi “Neki novi klinci“. U ovoj kući i dan danas živi sa suprugom Oliverom, sa kojom je dobio naslednike Jovanu, Jelenu i Aleksu.

Za Đoleta kažu da je bio čudo od deteta. Uz pet godina stariju sestru Jasnu, za koju je bio izuzetno vezan, veoma rano je naučio da čita, a u osnovnoj školi počeo je da piše pesme.

 

Jedan od najtužnijih trenutaka u njegovom životu bio je kada mu je sestra preminula, o čemu gotovo nikad nije govorio za javnost.

Majka Veronika Elvira Matilda Dolenc i otac Jovan Balašević protivili su se njegovoj želji da bude muzičar i smatrali su da treba da se bavi geografijom, za šta se i školovao. Nisu prisustvovali nijednom njegovom koncertu, za koje im je uvek čuvao dva prazna mjesta.

 

Izvor:kurir.rs